Top
  >  Eten & Drinken   >  Versnel je spijsvertering


Je hoort het mensen weleens zeggen, “ ik heb nu eenmaal een langzame spijsvertering, daarom kan ik niet afvallen.” Maar is dit echt zo? Kan een tragere spijsvertering ervoor zorgen dat je minder snel afvalt? Zo ja, is er dan een manier om je spijsvertering te versnellen?

Een minder snel werkende spijsvertering dan normaal, kan er helaas voor zorgen dat je minder snel kilo’s kwijtraakt. Maar er zijn manieren om hier wat aan te doen, zodat je de situatie kunt verbeteren. De volgende tipsje om je  spijsvertering te versnellen zijn geen zwaar ingrijpende oplossingen, maar eenvoudige aanpassingen in je levensstijl of eetpatroon.

1. Eet 5 kleine maaltijden
Als je per dag vijf kleine maaltijden eet, in plaats van twee of drie grote, zal je spijsvertering sneller gaan werken. Door uren te wachten voordat je de volgende maaltijd eet, vertraagt je spijsvertering en zal je lichaam calorieën gaan vasthouden, omdat het zo lang moeten wachten op voedsel.

2. Eet rode pepers
Als je rode pepers door je maaltijden bereidt, kun je je spijsvertering sneller laten werken.  Elk pittig gerecht heeft dit zelfde effect.

3. Drink groene thee
Het drinken van groene thee kan je spijsvertering ook versnellen, doordat het bepaalde stoffen bevat die dezelfde werking hebben als rode pepers.

4. Beweging
Door regelmatig te bewegen en af en toe krachttraining te doen, zul je meer spieren opbouwen die nodig zijn voor een goed werkende spijsvertering en het uiteindelijk verbranden van calorieën.

5. Behoud je nieuwe levensstijl
Als je eenmaal op je gewenste gewicht zit en de overtollige kilo’s kwijt bent, dan bestaat er een kant dat je terugvalt in je oude gewoontes. Om je verbeterde figuur te behouden, is het belangrijk dat je blijft bewegen en je nieuwe eetpatroon vasthoudt. Dit voorkomt namelijk het bekende jojo-effect.

6. Laat je schildklier controleren
Als je last hebt van een langzaam werkende spijsvertering, dan kan dit aan je schildklier liggen. In sommige gevallen is dit probleem zelfs erfelijk. Merk je nu dat je spijsvertering niet regelmatig is, zonder dat je iets verandert in je eetpatroon, laat je schildklier dan controleren bij een dokter. Het probleem kan dan worden opgelost met bepaalde medicijnen.