Top
  >  Mode & Beauty   >  6 verzorgingstips voor de zomer


Het is weer tijd om je gereed te maken voor de zomer. Zo moet er geschoren en gewaxed worden, je huid moet er glad en soepel uitzien en je voeten moeten toonbaar voor de dag verschijnen.

Na maanden lang te zijn bedekt geweest met lange kleding, mag nu weer wat huid worden getoond. Er moeten alleen nog wel een aantal dingen gebeuren, voordat je klaar bent om deze zomer in vol ornaat de deur uit te gaan. Vooral als je van plan bent om in je bikini of badpak over het strand te gaan paraderen.

1. Waxen
In de winter schiet een ontharingsbuurt er nog weleens bij in, maar dat is niet zo erg als toch niemand het ziet. In de zomer kun je je dit helaas niet meer permitteren, met die korte rokken, broeken en mouwloze tops. Een simpele manier om van je ongewenste haren af te komen is door te waxen. Je kunt dit bij een schoonheidssalon laten doen, of je gaat thuis zelf aan de slag.

2. Onder de zonnebank
Je benen lijken waarschijnlijk eerder op twee melkflessen, dan dat ze een mooi kleurtje hebben. Dat is op zich niet zo gek, aangezien je in de winter niet kan gaan liggen zonnen. Door een maand lang, drie keer in de week vijf tot tien minuten onder de zonnebank te gaan, kun je een bruine tint krijgen zonder ook maar een stap op strand te hebben gezet. Ook bouw je hiermee een lichte bescherming op tegen de zon, waardoor je minder snel zult verbranden tijdens de zomer.

3. Gezichtsbehandeling
Het koude weer en de warme temperatuur binnenshuis heeft je gezicht geen goeds gedaan. De kans is groot dat je huid droog aanvoelt en gevoelig is. Dus twijfel niet en trakteer jezelf op een gezichtsbehandeling, bijvoorbeeld bij een schoonheidsspecialiste. Deze beschikt over de juiste producten en kennis, voor de ultieme verzorging van je huid.

4. Pedicure
De open schoenen worden weer uit de kast gehaald, waarin je voeten volop te zien zijn. Mensen zullen dus ook droge, gespleten hakken en eelt te zien krijgen als je hier last van hebt. Met een pedicure worden je voeten weer zo goed als nieuw en klaar om in de belangstelling te staan.

5. Modderbad
Soms moet je eerst vies worden, om schoon te worden. Bijvoorbeeld met een modderbad dat niet alleen ontspannend is, maar je huid ook enorm zacht maakt. Het is misschien een raar idee, maar het resultaat beloofd het waard te zijn.

6. Nieuw kapsel
Een nieuw kapsel kan een goed begin van de zomer zijn. Ook al pas je maar een paar veranderingen toe, zoals wat laagjes, een stukje van je haar eraf of een lichtere haarkleur. Zelfs met enkele highlights creëer je een net iets andere look, voor een frisse start van het nieuwe seizoen.