Top
  >  Mode & Beauty   >  Vet verwijderd met liposuctie komt terug
a


Mocht je twijfelen om een liposuctie te ondergaan, denk dan nog maar eens goed na. Het vet dat wordt verwijderd met een liposuctie, komt namelijk na een jaar weer terug.

Het vet dat wordt weggehaald door middel van liposuctie komt niet terug op de plek waar het vet verwijderd is, maar op andere plaatsen! Het vet keert na een jaar namelijk terug op de bovenbuik, schouders en armen. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Colorado.

Aan het onderzoek deden 32 vrouwen mee, die allemaal midden in de 30 jaar waren met een gemiddeld gewicht. 14 van hen ondergingen daadwerkelijk een liposuctie en de overige 18 werkte mee als controlegroep. Na een jaar bleek dat er bijna geen verschillen meer waren tussen de controlegroep en de vrouwen die echt liposuctie hadden ondergaan.

Het vet was wel weg op de plaats waar zij liposuctie hadden laten doen, maar kwam er op andere plaatsen weer bij. Blijkbaar heeft liposuctie dan niet erg veel zin, tenzij je erg dunne armen hebt waar wel wat vet bij kan. In The Independent zegt obesitasspecialist Rudolph Leibel al dat dit resultaat bewijst dat je moeder natuur niet voor de gek kunt houden!

post a comment