Top
  >  Lifestyle   >  Vijf tips om een zorgeloze nachtrust te hebben

Overdag maak je van alles mee, maar de nacht is in feite de belangrijkste fase van het etmaal. Dat is namelijk de periode waarin je rust pakt, je lichaam laat herstellen en jezelf weer oplaadt voor de volgende ochtend. Daarom is een goede nachtrust essentieel. Helaas kampen veel mensen met slaapproblemen. Met de onderstaande vijf tips kun je jezelf een zorgeloze nachtrust bezorgen.

  1. Nuttig geen dranken met cafeïne na drie uur ’s middags. De cafeïne kan dan namelijk niet meer op tijd afgebroken worden en dat staat een goede nachtrust in de weg. Van cafeïne blijven we juist scherp, het bemoeilijkt het slaapproces.
  2. Bereid je voor op de nachtrust. Kijk bijvoorbeeld in het laatste uur voordat je slapen gaat geen televisie meer. Het blauwe licht in televisietoestellen zorgt ervoor dat je de slaap niet goed kunt vatten. Dim ook in het laatste uur het licht in de woonkamer alvast, zodat je hersenen het teken krijgen dat het zover is.
  3. Vervang regelmatig je matras. Ook de beste matrassen gaan maximaal tien jaar mee en moeten dan vervangen worden. In de Auping outlet scoor je heel simpel een topproduct voor een bodemprijs, dus wacht niet langer en sla je slag! Tijd voor een heel nieuw bed, maar geen budget voor een grote investering? Een Caresse boxspring biedt perfect slaapcomfort voor een zeer vriendelijke prijs. Bedenk altijd dat een goede nachtrust in feite onbetaalbaar is.
  4. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta ook op dezelfde tijd weer op. Je lichaam is gebaat bij regelmaat en je nachtrust zal verbeteren door hier consequent in te zijn.
  5. Lukt slapen niet? Blijf dan niet in je bed liggen, maar verlaat de slaapkamer en ga naar een andere ruimte. Doe daar wat ontspanningsoefeningen om goed tot rust te komen. Zoiets hoeft niet eens heel lang te duren. De kans is groot dat je daarna snel slaapt.