Top
  >  Familie   >  Voordelen van huismoeder zijn

 
Het beeld dat vrouwen hebben van huismoeders is erg gevarieerd. De ene vrouw ziet een huismoeder als een kansarm persoon, terwijl andere vrouwen ervan dromen om hun kinderen zelf op te voeden. Vrouwblog heeft alle voordelen van huismoeder zijn neergezet.

Er komen heel veel dingen kijken bij het ouderschap en het is een moment dat je toch echt moet gaan nadenken hoe jij je leven wil gaan inrichten. Blijf je de workaholic, of kies je er toch voor om huismoeder te worden? Hieronder lees je de voordelen van huismoeder zijn.

Duidelijke taakverdeling

Omdat de taken duidelijk verdeeld zijn, is er minder ruzie over wie wat doet in huis. Jouw partner zorgt voor het inkomen, jij regelt het huishouden en voedt de kinderen op. Het voordeel hieraan is dat jij de inrichting van het huis kunt bepalen en jij mag kiezen wat er ’s avonds gegeten wordt.

Kinderen krijgen aandacht

Sommige kinderen worden amper opgevoed door hun eigen ouders, dit is bij jou thuis niet het geval. De eerste stapjes zal je meemaken en je bent er voor ze als dat nodig is. Als je kind ziek is, dan hoef je aan niemand vrij te vragen. Op deze manier krijgen jouw kinderen meer aandacht.

Invloed op onderwijs

Ben je ontevreden over het lesgeven op de school van jouw kroost? Dan ga je toch in de ouderraad, want gelukkig heb jij hier de tijd voor. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld overblijfmoeder te worden, dan ben jij er ook even uit.

Geen gedonder met oppas

Je hoeft niets te regelen met een oppas, die dan weer eens te laat is of gewoon niet komt opdagen. Omdat je geen oppas nodig hebt scheelt dit je ook een hoop geld.

Minder gestress

De reden dat jouw vriendin overspannen is komt door de combinatie van werk en ouderschap. Van stress heb jij in ieder geval veel minder last.