Top
  >  Lifestyle   >  5 voordelen van thuiswerken


Veel vrouwen denken er wel eens over na om vanuit huis te werken. Daarom zette Vrouwblog de voordelen van thuiswerken op een rijtje.

Thuiswerken houdt in dat jij, als werknemer, bijvoorbeeld 1 dag of meerdere dagen per week vanuit huis werkt in plaats van op kantoor. Deze manier van werken breng veel voordelen met zich mee. Zo voorkomt het over het algemeen een hoop stress en bevordert het de productiviteit. Hieronder vind je 5 voordelen van thuiswerken.

1.Minder reistijd
Als je vanuit huis werkt heb je geen last van files en treinen die niet komen opdagen. Zo bespaar je jezelf niet alleen een hoop irritatie, maar houd je ook nog eens extra tijd over voor andere dingen.

2. Flexibele uren
Heb je een keer geen zin om om 9 uur ’s ochtends te beginnen? Dat is helemaal geen probleem als je thuis werkt. Je begint gewoon een uurtje later en haalt dat aan het einde van de dag weer in. Daarnaast kun je ook je pauzes precies indelen zoals jij dat wilt.

3. Werk en privé combineren
Als je vanuit huis werk kun je zelf je uren indelen, hierdoor is het ook makkelijker om werk en privé te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld tussen de middag even boodschappen doen of de kinderen van de kinderopvang halen.

4. Rustige omgeving
Thuiswerken houdt over het algemeen in dat je geconcentreerder en productiever kunt werken. Je hebt namelijk geen last van collega’s die een pietpraatje komen houden en je wordt ook niet opgehouden door het geleuter bij de koffieautomaat.

5. Lagere reiskosten
Wanneer je niet je huis uit hoeft om naar je werk te gaan, betekend dat ook dat de auto voor de deur blijft staan of dat je geen gebruik hoeft te maken van het openbaarvervoer. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar zullen je reiskosten ook lager uitvallen.