Top
  >  Lifestyle   >  Vrouw met extreme ziekte gaat film maken tegen pesten

Vrouw extreme ziekte film tegen pesten
Als er iemand is die weet hoe het voelt om gepest te worden dan is het Lizzie Velasquez wel. De Amerikaanse vrouw lijdt aan een extreme ziekte waardoor ze niet zwaarder dan 29 kilo wordt. Door haar uiterlijk is Lizzie bijna haar hele leven het doel van pestkoppen geweest en daarom heeft ze besloten om een film tegen pesten te maken.

Lizzie Velasquez is geboren met een zeldzame aandoening waardoor ze om de 15 minuten moet eten om in leven te blijven. Door haar ziekte weegt de 24-jarige slechts 29 kilo, heeft ze geen spiermassa en is ze blind aan haar rechter oog. Hierdoor werd ze op school jarenlang gepest en verscheen er op Youtube zelfs een video waarin Lizzie de lelijkste vrouw ter wereld werd genoemd en waarin mensen zeiden dat ze beter dood kon zijn.

The Lizzie Project anti-pestfilm

Ondanks alle hatelijke woorden en de pijn heeft Lizzie zich nooit uit het veld laten slaan. Samen met haar familie wist ze de betekenis van mooi te herdefiniëren. Zo gaf ze een geweldige en zeer inspirerende TED lezing en nu gaat ze een film maken tegen pesten genaamd The Lizzie Project. Voor de documentaire, die aankomende zomer gemaakt wordt, wist ze via Kickstarter al ruim 180.000 dollar in te zamelen.

In de film vertelt Lizzie onder meer haar eigen levensverhaal. “Ik weet wat het is om gepest te worden en ik wil iedereen beschermen die denkt dat er nooit een einde aan komt. Met deze documentaire wil ik mensen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om alles te overwinnen,” laat de inspirerende vrouw weten.