Top
  >  Mode & Beauty   >  Vrouw lacht al 40 jaar niet om rimpels tegen te gaan

Vrouw lacht al 40 jaar niet
Het motto ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ gaat zeker niet op voor Tess Christian. Deze vrouw heeft al 40 jaar niet gelachen om zo rimpels tegen te gaan.

De Amerikaanse Tess Christian heeft er bewust voor gekozen om niet te glimlachen en probeert hiermee te voorkomen dat ze rimpels krijgt. De inmiddels 50-jarige vrouw verbande als 10-jarig meisje lachen uit haar leven. Ze deed dit eerst niet om schoonheidsredenen, maar omdat ze op een strenge katholieke school zat. De nonnen hielden niet van lachende kinderen en vertelden haar dat ze moest stoppen met glimlachen.

Toen Tess ouder werd, bedacht ze dat deze techniek haar zou beschermen tegen rimpels en nam ze zich voor haar gezicht altijd in de plooi te houden. “Ik heb mezelf getraind om mijn gezichtsspieren te beheersen, zelfs als ik iets heel grappig vind. Het is niet dat ik niet lach omdat ik een rotleven heb. Ik houd enorm van het leven, maar ik voel niet de behoefte om dat te bewijzen door de hele dag met een grijns op mijn gezicht te lopen”, laat de vrouw weten aan de Daily Mail.

Vrouw lacht al 40 jaar niet 1985

Zelfs bij bijzondere gebeurtenissen lacht Tess niet. Toen ze in 1993 met haar man trouwde, vroeg de fotograaf of ze voor de foto’s wilde lachen, maar dat weigerde ze. Ook tijdens de geboorte van haar dochter lukte het de vrouw om haar pockerface te behouden. Haar familie en vrienden vinden het overigens geen probleem dat ze nooit lacht en noemen haar Mona Lisa.

Vrouw lacht al 40 jaar niet 2001

Volgens Tess heeft haar extreme levensstijl wel zijn vruchten afgeworpen. “Ik ben ijdel en ik wil er graag jong uit blijven zien. Mijn methode is natuurlijker dan botox en effectiever dan de duurste crème. Iedereen vraagt me of ik botox heb gehad, omdat ik geen één rimpel in mijn gezicht heb. Alle moeite betaalt zich nu eindelijk uit”, vertelt de Amerikaanse.

Samen met haar dochter van 16

Samen met haar dochter van 16

Niet lachen is natuurlijke botox

Dermatoloog dr. Nick Lowe zegt dat de tactiek werkt. “Rimpels ontstaan doordat je continu je gezichtsspieren samentrekt als je bijvoorbeeld lacht. Dat is precies hoe botox werkt. Het vermindert de spieractiviteit in het gezicht. Niet lachen is een doe-het-zelf-manier om dat te bereiken”, aldus Lowe.