Top
  >  Lifestyle   >  Vrouwelijke managers verdienen meer


Uit een Brits onderzoek blijkt dat jonge vrouwelijke managers meer verdienen dan hun mannelijke collega’s. Gemiddeld werd er een verschil van zo’n 670 euro gemeten.

Uit het onderzoek van The Chartered Management Institute, dat gehouden werd onder meer dan 34.000 managers, bleek dat jonge vrouwen gemiddeld 24.806 euro per jaar verdienen en mannen 24.136 euro in dezelfde managementfunctie. Vrouwelijke managers verdienen hierdoor gemiddeld 670 euro meer. Het verschil werd gemeten bij managers in de voedsel- en in de gezondheidsindustrie.

Daarnaast bleek ook uit het onderzoek dat de vrouwelijke managers in het algemeen meer dan 10.000 euro per jaar minder verdienen dan de mannelijke managers. Het gemiddelde salaris voor vrouwen was 36.013 euro, dat van de mannen 47.922 euro! Dit is een groot verschil. Wel verklaarden de onderzoekers dat dit ook komt doordat veel oudere vrouwen het accepteren om voor een lager salaris te werken. De reden daarvoor is dat ze nooit echt de focus op hun carrière hebben gelegd. Vrouwen in Engeland zijn eerder bereid om te stoppen met werken, omdat de kinderopvang zo duur is.