Top
  >  Mode & Beauty   >  Vrouwen gebruiken 14 maal per dag parfum


Vrouwen komen dagelijks gemiddeld 14 keer in aanraking met parfum. Dit is veel vaker dan de meeste vrouwen deken. Het nadeel van al dat parfum is dat het kan leiden tot een huidallergie.

Uit onderzoek van TNS NIPO voor Neutral onder ruim 1000 respondenten blijkt dat we in werkelijkheid veel vaker in contact komen met parfum dan we denken. Zo dachten de respondenten dat zij minder dan 4 maal per dag in aanraking komen met parfum. Maar in werkelijkheid ligt dit aantal vele malen hoger. Zo gebruiken vrouwen dagelijks 14 maal geparfumeerde producten en mannen 10 maal.

Dit komt omdat veel mensen niet weten dat de producten die zij gebruiken parfum bevatten. Dat producten als deodorant en wasmiddel parfumstoffen bevatten is algemeen bekend, maar dat ook vaatwastabletten, scheerschuim en voetcrème deze stoffen bevatten is minder bekend.

Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen tussen de 25 en 34 jaar het vaakst in aanraking met parfum komen. Deze categorie gebruikt per dag 16 geparfumeerde producten. Toch gaven de vrouwen ook aan dat ze parfum in producten niet altijd nodig vinden. Zo vindt 88 procent van de vrouwen dat een gezichtscream geen parfum hoeft te bevatten en vindt 46 procent een geparfumeerde deodorant niet nodig. Handzeep, douchegel, handcrème, allesreiniger en shampoo zijn volgens vrouwen producten die wel parfum moeten bevatten.