Top
  >  Lifestyle   >  Vrouwen nemen 26 kledingstukken te veel mee op vakantie


Het is geen geheim dat veel vrouwen vaak te veel kleding meenemen als ze op vakantie gaan. Zo is uit een onderzoek gebleken dat de gemiddelde vrouw 26 kledingstukken te veel in haar koffer stopt.

De vergelijkingswebsite voor reisverzekeringen Go Compare heeft onderzoek gedaan naar vrouwen en het inpakken van hun koffer. Uit hun enquête die door 2.000 vrouwen werd ingevuld, is gebleken dat de gemiddelde vrouw 26 kledingstukken te veel in haar koffer stopt als ze op vakantie gaat.

Vrouwen nemen gemiddeld 60 kledingstukken mee, terwijl ze er maar 34 van dragen. Dat zijn er dus 26 te veel. Bijna de helft van alle kleding in de koffer blijft onaangeraakt. We nemen 19 tops en 16 onderstukken mee, waarvan we er zo’n 10 en 8 dragen. De meeste jurkjes worden daarentegen wel gedragen. We pakken niet alleen te veel kleding in, ongeveer 5 van de 9 accessoires zoals zonnebrillen, sieraden en sjaals gaan vaak ongedragen mee naar huis. Ook hebben we meestal een paar schoenen, een bikini en een paar stuks ondergoed te veel.

Genoeg om uit te kiezen

Verder vullen we onze koffers met zonnebrand, make-up, haardrogers en stijltangen. Zelfs de handbagage van vrouwen is problematisch, omdat deze vol wordt gepropt met boeken, tijdschriften, een mp3 speler, een digitale camera, een zonnebril en zonnebrand.

Vrouwen pakken zoveel in omdat ze op vakantie willen kunnen kiezen tussen outfits net als thuis, omdat ze niet het risico willen lopen dat ze niet weten wat ze aanmoeten, zo gaf 77 procent toe. Al die kleding past maar moeilijk in de koffer, 65 procent heeft dan ook moeite om deze dicht te krijgen na het inpakken.

58 procent van de vrouwen vond het onmogelijk om binnen het gewichtslimiet dat luchtvaartmaatschappijen aan een koffer stellen te blijven. Daarom heeft 72 procent ook wel eens moeten bijbetalen voor een te zware koffer. Toch is 42 procent zeker van plan om kleding te shoppen wanneer ze eenmaal aangekomen zijn op de vakantiebestemming.