Top
  >  Mode & Beauty   >  Deze 7 vrouwen wegen allemaal 70 kilo

vrouwen wegen  70 kilo
In deze tijd van het jaar zijn we bijna allemaal bezig met gezond eten en afvallen. De meeste vrouwen in Nederland wegen rond de 70 kilo. Maar hoe ziet dat gewicht er eigenlijk uit bij vrouwen met verschillende lichaamstypes?

Volgens het CBS weegt de gemiddelde Nederlandse vrouw 71 kilo. Uiteraard zien niet alle vrouwen die 71 kilo wegen er hetzelfde uit. Afhankelijk van je lengte en gewicht kun je slanker of voller lijken. Dit laat een Australische campagne met daarin 6 vrouwen tussen de 25 en 40 jaar goed zien. Alle dames wegen 70 kilo, maar hebben elk een ander lichaamstype. Elke vrouw ‘draagt’ haar gewicht op een andere manier, waardoor we er anders uitzien.
vrouwen 70 kilo
Ook de Australische Melanie Ward weegt 70 kilo en is 1,63 meter lang. Door de media wordt zij bestempeld als de gemiddelde vrouw, maar is haar gewicht eigenlijk wel ‘normaal’? Melanie vindt zichzelf niet mager, maar ook niet te dik. Artsen vinden dat de vrouw alleen wel te zwaar is en moet afvallen. Kijkend naar haar BMI van 26,3 heeft ze volgens die maatstaven inderdaad overgewicht. Toch vinden de meeste Australiërs haar figuur heel normaal.
Melanie Ward
Wat deze vrouwen laten zien, is dat je jezelf niet moet vergelijken met anderen of je moet vastpinnen op een bepaald streefgewicht. Volgens artsen kun je te zwaar zijn, maar er toch ‘gewoon’ uitzien. Ook kan je gewicht goed zijn, terwijl je ‘mager’ oogt. Het getal op de weegschaal zegt immers niet altijd alles. Het gaat erom hoe jij je voelt!

Foto: Tookapic