Top
  >  Mode & Beauty   >  Waarom is haar wassen belangrijk?

Iedereen wast zijn haren. Of dit nu ieder dag of juist een keer per week, het gebeurt hoe dan ook. Toch verschilt het per persoon enorm hoe vaak er gewassen wordt. Daarnaast gebruikt ieder ook weer andere producten. Hoe kan het dat ieder een ander aantal aan wasbeurten per week heeft? En hoe was je je haren nu goed? Hieronder lees je daar meer over!

Reden van haren wassen

Zoals je zelf vast wel eens meemaakt, wordt je haar na enige tijd vet. Op het moment dat dit gebeurt, wil je het haar het liefste zo snel mogelijk wassen. In de meeste gevallen komt het dan ook voor dat mensen hun haren wassen wanneer het vet wordt. Toch is dit niet de beste manier. Op het moment dat je je haren gaat wassen wanneer het vet is, kan het zo zijn dat je je haar te snel of juist te laat wast. Niet alleen was je je haar om het minder vet te krijgen, want daarnaast zorg je door middel van een wasbeurt ervoor dat de hoofdhuid gezond blijft. Je voorkomt product ophoping en eventuele ontstekingen. Door vette haren, droogt je hoofdhuid uit. Hierdoor kunnen er klitten ontstaan en in het ergste geval vallen je haren dan uit. Door voldoende te wassen, zorg je er dus voor dat je hoofdhuid en haar in de beste conditie blijven. 

Wat is het juiste aantal wasbeurten?

Maar hoe vaak moet je nu je haren wassen? Zoals je hier boven al hebt kunnen lezen wast de een het haar iedere dag, terwijl de ander het maar een keer per week doet. En dat de meeste mensen de haren wassen wanneer het vet wordt en dat dit niet de juiste methode is. Daarnaast kun je ook niet echt afkijken bij anderen om achter de juiste methode te komen. Het kan soms best jaloersmakend zijn als je iemand ziet met erg mooi dik en glanzend haar. Toch heeft het geen zin om dezelfde wasmethode op te volgen. Deze persoon heeft namelijk een heel ander haartype dan dat jij hebt. Het snel vet worden van je haren heeft met verschillende factoren te maken. Zo spelen voedingen hygiëne mee. Dit heb je zelf in de hand, dus door hier de juiste manier in te vinden kun je ervoor zorgen dat het haar minder snel vet wordt. Factoren waar je zelf niks aan kunt veranderen zijn de weersomstandigheden, haardikte en de erfelijkheid. Door middel van erfelijkheid kan het zo zijn dat je meer talgproductie hebt, waardoor je sneller vet haar hebt. 

Was de haren goed

Door je haren te wassen verzorg je ze weer helemaal, waardoor ze er weer even mee door kunnen. Haren kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door warmte en haarverf. Om te voorkomen dat het haar helemaal afbreekt, kun je het bijvoorbeeld verzorgen met de haarproducten van Olaplex. Het is belangrijk de juiste shampoo en conditioner te gebruiken dat is afgestemd op jouw type haar. Deze breng je beide masserend aan. Bij de conditioner is het van belang dat je deze niet op de hoofdhuid aanbrengt. Hierdoor kan het haar sneller vet worden. Dit was je met lauwwarm water, zodat de hoofdhuid niet geïrriteerd kan raken. Wanneer alles goed uitgespoeld is, hoef je alleen nog maar te genieten van je schone haren.