Top
  >  Lifestyle   >  Wanneer schakel je een relatietherapeut in?
therapie

Wanneer het niet zo goed gaat met je relatie, kun je ervoor kiezen om samen aan je relatie te werken en een relatietherapeut in te schakelen. Met een relatietherapeut zal je in gesprek gaan over je relatie om de achterliggende problemen te zoeken en daar natuurlijk een bijpassende oplossing voor te vinden. Een relatietherapeut zal dan ook naar jullie beide luisteren om uiteindelijk tot een oplossing te komen, zodat jullie weer beiden gelukkig zijn in jullie relatie, maar wanneer schakel je een relatietherapeut in? In dit artikel zullen we je een aantal voorbeelden geven. 

Vaak discussies of zelfs ruzie

Dit klinkt misschien logisch, maar je kunt sneller naar een relatietherapeut stappen dan je denkt. Vaak wordt een relatietherapeut erg laat ingeschakeld en gezien als laatste optie. Het is juist goed om er op tijd bij te zijn en snel hulp in te schakelen van een professionele relatietherapeut. Heb je bijvoorbeeld vaak het gevoel dat je niet begrepen of gehoord wordt, wat uitloopt tot een heftige discussie of zelfs een ruzie? Dan is dit natuurlijk geen goed teken en dan is het goed om jezelf af te vragen waar dit aan ligt. Door er op tijd bij te zijn kun je problemen later voorkomen. 

Je bent liever alleen dan met je partner

Wanneer je vaak het gevoel hebt dat je liever alleen bent dan met je partner is dit natuurlijk ook niet een goed teken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je veel meer deelt met bijvoorbeeld je zus of vriendin in plaats van met je partner. Ook deze gevoelens kunnen ervoor zorgen dat jij en je partner langzamerhand steeds verder uit elkaar groeien. Waardoor jullie uiteindelijk weinig tot niet met elkaar zullen praten. Ook dit kun je voor zijn door op tijd aan de bel te trekken en een relatietherapeut in te schakelen. Gelukkig zit er altijd wel een relatietherapeut bij jou in de buurt. Het is dus geen probleem of nu opzoek bent naar een relatietherapeut in Utrecht of Maastricht.