Top
  >  Lifestyle   >  Wat doe je aan tijdens het kerstdiner?

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur en je wilt er dan natuurlijk op je kerstbest uitzien. Misschien ga je hiervoor nog wel even shoppen of kijk je in je kast wat je nog hebt liggen. Doordat je helemaal wilt uitpakken kan de druk nog wel eens oplopen en resulteren in totale paniek. Dit is niet nodig, want in dit artikel zullen we een aantal ideeën geven, waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken wat jij aan kunt doen tijdens het kerstdiner. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Kies voor glitters

Ook dit jaar is het zeker weer een goede keuze om te kiezen voor een outfit met glitters voor de feestdagen. Glitters geven dan ook het ultieme gevoel van december en kerst. Glitters kunnen natuurlijk op verschillende manieren terugkomen in je items. Zo kan er gewoon sprake zijn van een glittertje in de stof, een glitter door middel van een lurex draadje of als je helemaal wilt uitpakken kun je kiezen voor pailletten. Glitters kunnen natuurlijk best heftig zijn en het is dan ook aan jou hoe je dit in je outfit terug laat komen. Zo kun je voor een hele subtiele glitter gaan door bijvoorbeeld een trui te kiezen met een klein glitterrandje of juist helemaal uit te pakken met een jurk of compleet pak met pailletten. Bij Anna van Toor kun je voor alle opties terecht. Er is namelijk een uitgebreid assortiment, waarbij je zeker je outfit voor komende feestdagen zult vinden. 

Fluweel en satijn

Daarnaast zien we deze winter veel items terug in het fluweel of satijn. Deze stoffen hebben natuurlijk een erg chique uitstraling, wat perfect past bij de feestdagen. Fluweel zien we dan vaak terug in winterse kleuren denk je bij een donkergroen of bordeauxrood. Dit zijn natuurlijk ook de kleuren die perfect passen bij kerst. Satijn zien we wel vaker terug in goud of zilver kleuren. Dit komt omdat deze stof van zichzelf al een subtiele glans over zich heen heeft, waar goud en zilver erg mooi bij uitkomen. Natuurlijk zijn deze kleuren ook erg feestelijk. 

Een comfortabele outfit

Natuurlijk kun je ook voor een comfortabele outfit gaan en hoef je niet per se in een strak jurkje met hakken te verschijnen bij het kerstdiner. Zo kun je ook gaan voor een leuke broek met een comfortabele trui. Het is dan wel leuk als de outfit wel enigszins feestelijk is en niet simpelweg een dagelijkse outfit die je uit de kast hebt gepakt. Kies bijvoorbeeld voor een blouse met een feestelijk patroon en draag hierbij een nette blazer. Verder kun je natuurlijk ook erg veel doen met je haar en make-up om je simpele outfit feestelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld je haar feestelijk krullen en net wat meer uitpakken met make-up. Maak bijvoorbeeld een leuke oogschaduw look met glitters, waardoor je outfit toch helemaal kerstproof is.

Ga online shoppen

Het is helemaal leuk wanneer je alvast online gaat kijken naar kleding die je leuk vindt, hierdoor kom je al helemaal in decembersfeer in kerststemming. Door dit op tijd te gaan doen, zul je je kerstoutfit ook op tijd in huis hebben en dit scheelt natuurlijk een hoop stress. Bedenk hierbij dan ook of je de feestelijke gelegenheden rondom de feestdagen online of fysiek met elkaar zult vieren. Wanneer dit online het geval is, zul je namelijk ik niet veel zien van de onderkant van je kleding, zoals een broek of de onderkant van je jurkje. Hierbij is dus belangrijk om te bedenken dat vooral de bovenkant van je outfit feestelijk moet zijn, dus kies dan bijvoorbeeld voor een leuke glitter top op een simpele broek in plaats van andersom. 

Kortom, dit jaar zit je bij het kerstdiner helemaal goed als je glitters laat terugkomen in je outfit. Dit kan op verschillende manieren en je kunt het subtiel aanpakken of juist helemaal uitpakken. Naast glitters zien we veel items in het fluweel en satijn terugkomen deze winter wat het kerstgevoel geeft. Hierbij zijn vooral de kleuren groen, rood, zilver en goud vaak terug te zien.  Verder kun je ook voor een comfortabele outfit kiezen, al helemaal wanneer je de kerstdagen thuis zult doorbrengen. Tot slot is het aan te raden om eens online te gaan kijken wat je zou willen dragen tijdens de feestdagen. Je kunt het dan natuurlijk ook direct bestellen waardoor je het snel in huis hebt.