Top
  >  Lifestyle   >  Wat is acupunctuur?


De Chinese geneesmethode acupunctuur is tegenwoordig steeds meer in opkomst in het Westen. Wil je afvallen, stoppen met roken, of van pijn af, dan kan dit de oplossing zijn. Maar wat is acupunctuur nu precies?

Acupunctuur is afgestemd op ying en yang, dat zorgt voor het evenwicht tussen lichaam en geest. Bij acupunctuur wordt het lichaam namelijk als één geheel gezien. Door middel van prikkels die aan de huid gegeven worden kan bijvoorbeeld hoofdpijn een stuk minder worden.

Acupunctuurbehandeling

Als je bang bent voor naalden is het niet slim om met acupunctuur te beginnen. De prikkels die aan de huid gegeven worden, wordt gedaan door dunne naalden in de huid te steken. Over ons hele lichaam hebben we allemaal 722 acupunctuurpunten, deze punten zitten vlak onder de huid. Door de naalden op de specifieke punten te steken, worden de acupunctuurpunten gestimuleerd.

Door de acupunctuurbehandeling wordt de verstoorde energiehuishouding in je lichaam hersteld. Dit is nodig als je ziek bent of pijn hebt, want dan wordt je energiesysteem geblokkeerd. Acupunctuur zou deze blokkades verhelpen, zodat je weer goede, nieuwe energie krijgt.

Mocht je over acupunctuur twijfelen, maar durf je het nog niet aan, dan kun je het ook eerst laten doen bij je overspannen hond. Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar acupunctuur is er ook voor dieren!