Top
  >  Lifestyle   >  Wat je slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid

Wat je slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid -
Tijdens de nachtrust neem je vaak een bepaalde houding aan en hoewel dit misschien nietszeggend lijkt, schijnt je slaaphouding iets te kunnen zeggen over je persoonlijkheid. Wat dit voor jou betekent, lees je hieronder.

We zijn allemaal bekend met horoscopen en de karakteromschrijvingen die aan de hand daarvan gegeven worden. Nu is echter gebleken dat je slaaphouding ook heel wat kan zeggen over je persoonlijkheid. Daarom vind je hieronder de 6 meest voorkomende slaaphoudingen met ieder de bijpassende persoonlijkheidskenmerken.

De foetus

Houding:Liggend op de zij met opgetrokken benen, terwijl je armen bij elkaar gevouwen zijn.

Mensen die in de foetushouding slapen, worden beschreven als personen met een warm hart. Ze hebben een gevoelig karakter, hoewel ze er van de buitenkant misschien wat ruig uitzien. Daarnaast zijn ze erg consciëntieus en geordend. Wanneer dit type persoon nieuwe mensen ontmoet is hij of zij in het begin vaak wat verlegen, maar na een tijdje heeft diegene daar geen last meer van. Als je iemand bent die standaard slaapt in de foetushouding, moet je uitkijken dat je niet vast komt te zitten in jouw comfortzone. Kortom, probeer eens nieuwe dingen en wees niet bang om risico’s te nemen.

De hunkeraar

Houding:Liggend op de zij met je armen uitgestoken aan dezelfde kant.

De hunkeraar houding staat voor een open persoonlijkheid, maar tegelijkertijd zijn deze personen meestal evenzeer cynisch en wantrouwend. Daarnaast zijn ze erg kritisch naar zichzelf toe en worden er door hen hoge eisen gesteld. Hunkeraars zijn echter wel altijd op zoek naar uitdagingen en willen dan ook zoveel mogelijk uit het leven halen. Ten laatste maken dit soort mensen niet snel een beslissing, maar wanneer ze dit doen is het daarna moeilijk om ze nog op andere gedachten te brengen.

De soldaat

Houding:Op de rug liggend met je armen en benen naar beneden gestrekt.

De naam zegt het al een beetje, mensen die in deze houding liggen tijdens het slapen stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen. Verder zijn ze vaak erg rustig en terughoudend, wat past bij het feit dat ze niet van ophef houden. Dit verklaard dan ook waarom dit soort types door de buitenwereld meestal als verlegen worden omschreven.

De vrije val

Houding:Op de buik liggend met de zijkant van je hoofd op het kussen en je armen er langsheen.

Personen die slapen in de vrije val houding, zijn vaak sociaal ingesteld en een tikkeltje brutaal. Ze houden echter niet van kritiek en onverwachts extreme situaties. Dit maakt dat dit soort mensen van de buitenkant meestal zekerder lijken dan ze eigenlijk zijn. Voor de vrije val types is het verstandig om meer controle over het leven te nemen, in plaats van het allemaal maar gewoon te laten gebeuren.

De zeester

Houding:Liggend op de rug, met je armen uitgestrekt langs de zijden van het kussen.

Deze slaaphouding beschrijft een onzelfzuchtige persoonlijkheid. Van mensen die in de zeesterpositie slapen, wordt dan ook gezegd dat ze handig zijn om te hebben als vriend of vriendin. Ze staan namelijk bekent als goede luisteraars en helpen je meestal wanneer het nodig is. Tot slot is het opvallend dat ze er niet van houden om in de spotlight te staan. Dit laten ze daarom liever aan een ander over.

De Boomstam

Houding:Op de zij liggend met je armen langs je heen.

Sociaal en makkelijk in omgang, passen als kenmerken vaak bij personen die in de boomstamhouding slapen. Deze types houden ervan om deel uit te maken van een grote groep. Ze vertrouwen andere mensen vaak snel, wat er soms toe kan leiden dat ze iets te goedgelovig zijn. Wel houden ze ervan om dingen op hun manier te doen. Hierdoor lijken ze voor anderen af en toe wat bazig, terwijl dat niet altijd terecht is.

post a comment