Top
  >  Algemeen   >  Wat voor een afkickkliniek past bij jou?

Wanneer je kampt met een verslaving en hebt besloten dat je wilt gaan afkicken is het belangrijk om te gaan kijken welke afkickkliniek geschikt is voor jou en uiteindelijk bij je past. Het is voorstelbaar dat het al een grote stap is om de beslissing te maken om naar een afkickkliniek te gaan. Je wilt dan niet dat je na een korte periode erachter komt dat jouw huidige afkickkliniek niet helemaal bij jouw past en dat je naar een andere afkickkliniek moet gaan. Het is dan belangrijk om over een aantal zaken goed na te denken voordat je een specifieke afkickkliniek kiest. In dit artikel zullen je helpen bij het maken van een keuze voor de beste afkickkliniek voor jou. 

Waar ben je aan verslaafd?

Er zijn natuurlijk verschillende verslavingen waarvoor je naar een afkickkliniek kunt gaan, denk hierbij aan een alcoholverslaving, een gokverslaving, een drugsverslaving, een gameverslaving, maar ook een medicijnverslaving. Daarnaast is het ook nog mogelijk om voor een eetstoornis, zoals anorexia, binge eating disorder of boulimia, naar een afkickkliniek te gaan. Hierbij is het allereerst belangrijk om te bekijken welke afkickklinieken ervaring hebben met of gespecialiseerd zijn in jouw verslaving. Het is natuurlijk belangrijk dat je de beste ondersteuning en begeleiding krijgt tijdens dit traject. 

Waar wil je naar een afkickkliniek?

Daarnaast is de locatie van de afkickkliniek natuurlijk erg belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om helemaal uit je comfortzone te stappen en naar een afkickkliniek zuid afrika te gaan. Je zult dan in een totaal andere omgeving afkicken van jouw verslaving, waardoor je een nieuwe start kunt maken als je weer in Nederland bent. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je de basis van de Engelse taal beheerst. Een aantal mensen van het behandelteam zullen namelijk Engels spreken. Daarentegen kun je er ook juist voor kiezen om naar een afkickkliniek te gaan in jouw vertrouwde omgeving, waar ze gewoon Nederlands spreken, zoals een kliniek breda

Kortom, een aantal praktische zaken zoals jouw verslaving, maar ook de locatie zijn er belangrijk bij het uitkiezen van een afkickkliniek. Daarnaast kunnen de kosten, vergoedingen en faciliteiten ook per kliniek verschillen. Let hier goed op voordat je een keuze maakt voor een afkickkliniek.