Top
  >  Geen categorie   >  Welke huisdieren zijn populair onder vrouwen?

Veel gezinnen in Nederland hebben een huisdier, zoals een hond, kat, cavia of vogel. Het kan tegenwoordig niet gek genoeg. Kinderen zijn over het algemeen gek op huisdieren en staat dan ook op veel verlanglijstjes. Daarnaast is het ook nog eens goed voor kinderen om met een huisdier op te groeien. Zo ontwikkelen ze meer empathie als ze opgroeien met een huisdier en ontwikkelen ze minder allergieën. Bovendien leren ze ook omgaan met verantwoordelijkheid en groeit het zelfvertrouwen, ze zorgen tenslotte ook voor een levend wezen. Naast de kinderen zijn ouders vaak ook gek op huisdieren, maar wat zijn nu de populaire huisdieren onder vrouwen? Je leest het hier!

  1. Honden

Dit ligt misschien een beetje voor de hand, maar het is wel de waarheid. Honden zijn erg populair onder vrouwen en überhaupt een van de populairste huisdieren onder gezinnen. Als je een hond toevoegt aan je gezin heb je tenslotte altijd een trouw maatje in huis, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Er is altijd iemand blij als je thuis komen en ze maken je vaak aan het lachen. Verder zorgt een hond ervoor dat je elke dag even buiten komt. Dit is goed voor je mentale gezondheid, waardoor je minder kans hebt op depressies. Bovendien is dat rondje lopen ook goed voor je fysieke gezondheid en je sociale contacten. Je komt tijdens je wandeling vaker iemand tegen uit de buurt of een vreemde waarmee je even een praatje maakt. Zorg wel dat je je honden vast hebt aan hondenriemen, niet iedereen is blij als je hond tegen hun aanspringt. Verder is een hond waaks en zal het laten merken als er een vreemde binnenkomt, dit kan een veilig gevoel geven. 

  1. Katten

Naast honden zijn katten ook erg populair onder vrouwen als huisdier. Zo heeft een kat minder ruimte of een tuin nodig en kan je een kat prima als huisdier hebben als je in een appartement woont. Sommige katten moeten wel naar buiten, maar andere kan je ook gewoon binnenshuis houden. Als je toch met je kat naar buiten wilt aan een lijn, kan je je kat aanlijnen. Verder kan een kat beter alleen thuis blijven en heeft het minder verzorging nodig dan een hond. Ook hebben katten positieve effecten op kinderen, waardoor moeders al snel fan zijn, zoals het aanleren van sociale vaardigheden en de kans op allergieën verkleinen. Een kat brengt ook minder kosten met zich mee dan een hond. Katten houden zichzelf bijvoorbeeld schoon, dus een bad met dure shampoo is niet nodig. 

  1. Knaagdieren

Verder zijn knaagdieren erg populair onder vrouwen en gezinnen, zoals een konijn, cavia of hamster. Dit komt doordat ze relatief weinig aandacht nodig hebben, je hoeft ze bijvoorbeeld niet uit te laten. Verder zijn het natuurlijk kleine dieren, waardoor ze niet veel eten en de verzorging dus ook niet erg duur is. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat de kooi vaak schoon gemaakt wordt. 

Ieder huisdier heeft dus zo zijn voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat je het dier in huis neemt. Je maakt een keuze voor een langere periode en moet er dagelijks rekening mee houden. Denk dus goed na over deze beslissing.