Top
  >  Algemeen   >  Wij worden steeds crimineler

Wij worden steeds crimineler
Hoewel mannen veruit in de meerderheid zijn als het om criminaliteit gaat, worden ook wij steeds crimineler. Volgens het Algemeen Dagblad plegen vrouwen niet alleen diefstallen, maar zijn drugshandel, brandstichting en geweldsdelicten, aan de orde van de dag.

Uit een onderzoek naar criminaliteit in Nederland van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam blijkt dat jaarlijks zo’n 30.000 vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar met de politie in aanraking komen en dat tegenover 160.000 mannen. Dit betekend schokkend genoeg dat 1 op de 5 verdachten een vrouw is. Daarnaast is het aantal vrouwen dat werd opgepakt voor het plegen van geweld in de laatste 16 jaar verdubbeld. Deze feiten laten zien dat wij steeds crimineler worden.

Onderzoekster Anne-Marie Slotboom zegt dat het aantal vrouwen in de criminaliteit veel forser is dan werd aangenomen want ook in de georganiseerde misdaad maken wij een opmars. Tegenwoordig hebben vrouwen veel vaker leidinggevende rollen in de drugshandel vanuit de Antillen en mensensmokkel van prostituees uit West-Afrika.

Gebagatelliseerd

De onderzoekers denken dat criminaliteit door meisjes en vrouwen te lang is gebagatelliseerd want zelfs met zedenlichten zou het aandeel vrouwen dat wordt verdacht het aantal van de mannen overstijgen. Bovendien blijken jonge meisjes vaker lid van criminele jeugdbendes te zijn dan in de statistieken van de politie staat.