Top
  >  Eten & Drinken   >  Wij zijn gemiddeld 32 jaar van ons leven op dieet

Wij zijn gemiddeld 32 jaar van ons leven op dieet
Ben jij ook in een constante strijd met de weegschaal verwikkeld? Dat kan heel frustrerend zijn, maar eigenlijk is het niet heel vreemd als je weet dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven op dieet zijn.

Uit onderzoek van Del Monte Naturally Light, onder meer dan 4.000 Britten, is gebleken dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven op dieet zijn. 75 procent van de ondervraagden gaf aan elk jaar zwaarder te worden en daarom ook elk jaar op dieet te gaan. Hierdoor volgden zij jaarlijks 6 maanden een dieet.

Ook gaf 70 procent aan graag te willen afvallen, waarvan 25 procent zelfs heel veel gewicht wil kwijtraken. 25 procent gaf toe wel tevreden te zijn met zijn of haar gewicht en 4 procent zou graag zelfs iets zwaarder willen zijn. Verder bleek uit het onderzoek dat vrouwen zich meer zorgen maken over hun gewicht dan mannen.

Geen doorzettingsvermogen om af te vallen

Opvallend is ook dat de meeste ondervraagden niet wisten hoeveel calorieën ze per dag consumeren. Daarnaast hadden ze ook geen idee wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën is. Tot slot gaven de meeste deelnemers toe dat ze vaak niet genoeg doorzettingsvermogen hebben om het dieet tot het geweeste resultaat vol te houden.