Top
  >  Lifestyle   >  Woninginrichting en interieur tips in de lente

Word jij er ook zo blij van; het voorjaar, de lente? Elke ochtend hoor je de vogels al fluiten, waarschijnlijk doen ze dat al een tijdje voordat jouw wekker gaat. De dagen worden steeds een beetje langer; je hoeft niet meer in het donker richting je werkgever en het is nog licht als je richting avondeten gaat. Heel prettig. Vooral ook omdat we zicht hebben op meer zonnige dagen. De zon, het licht, de warmte allemaal erg fijn en heel welkom. Behalve in je huis. Althans… een beetje zon kunnen we binnenshuis wel verdragen, maar veel zonlicht filteren we graag in onze woonkamer en we houden zelfs graag het zonlicht uit onze slaapkamer. En dat kan. Snel, makkelijk en zelfs heel mooi.

Hoe houd je de zon buiten?

Raamdecoratie is een sfeermaker die zorgt voor privacy en houdt inkijk en zon tegen. Het is een handige binnenzonwering. Het zorgt, als je wilt, ook voor verduistering (handig in je slaapkamer). We onderscheiden rolgordijnen, vouwgordijnen, plissés, duettes, multishades, shutters, horizontale en verticale jaloezieën. En dat alles is er in alle mogelijke kleuren, dessins en soorten stof. We lichten er even eentje uit, de plissé.

Plissés zijn er transparant, lichtdoorlatend en ook verduisterend verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze enorm zonwerend en geschikt voor verschillende raamvormen. Ook lastig te bereikbare ramen kan je voorzien van een plissé gordijn want de plissés zijn ook nog elektrisch bedienbaar te leveren.

Plisségordijnen staan dan ook bekend om de plooien in de stof. Het heeft een harmonica effect en maakt dat je de gordijnen heel strak kunt vouwen én helemaal uit kunt vouwen zodat je het hele raam bedekt. Je hebt de keuze uit een enkele stof of uit dubbele stof, ook wel honingraat genoemd. Bij een plissé kan je zowel de bovenlat als de onderlat naar boven en beneden kan bewegen. Dit noemen we een top down en bottom up systeem. Hiermee laat de plissé zich makkelijk in de juiste stand zetten zodat je de zon buitenhoudt en het licht in je kamer behoudt.

Je kan natuurlijk ook via de buitenkant de zon buiten de deur houden, met buitenzonwering. Hierin onderscheiden we allerlei varianten. Van knikarmschermen en markiezen tot rolluiken en screens. Voor ieder huis wat wils. Hoewel zonwering in eerste instantie een functioneel product is, wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de vormgeving. Zonwering wordt ook steeds vaker gebruikt als energiebesparend product.  Er is keuze uit diverse typen waarbij grootte, dessins, kleuren, materiaal, technische uitvoering en afwerking de belangrijkste verschillen zijn. Allemaal even stijlvol, passend bij elke woonstijl en ideaal om de zon te weren. Laat de lentezon maar komen!