Top
  >  Lifestyle   >  5 woontrends voor 2012


Dit jaar spelen comfort, luxe, elegantie en het toevoegen van kleur aan je interieur een belangrijke rol in de woontrends van 2012. Daarnaast komen we veel drukke patronen tegen als bloemen en stippen.

Ben je echt toe aan een nieuwe bank of behangetje aan de muur of misschien zelfs een hele andere inrichting lees dan deze 5 woontrends voor 2012 even goed door. De belangrijkste kleuren, patronen, materialen en andere weetjes voor het interieur worden hier namelijk in behandeld.

Kleur


Kleur is dit jaar erg essentieel voor de inrichting van het huis. Hoe meer kleur hoe beter. Felle kleuren als zuurstokroze, felblauw, felrood, grasgroen, knalpaars en oranje. Er is niet een kleur die het interieur domineert. Ze worden namelijk allemaal met elkaar gecombineerd. Goed voor een ware kleurenexplosie!

Patronen

Er wordt veel gespeeld met patronen. Motiefjes komen terug op stoelen, banken, kussens, plaids en op de muur. Zo wordt er steeds meer druk behang gebruikt om de muur te bekleden. Voorbeelden hiervan zijn grafische designs met stippen en strepen en de Bonjour Brigitte trend.

Strepen en stippen


Naast de modekleuren worden ook de patronen uit deze wereld overgenomen in de woontrends van 2012. De polkadot zien we namelijk overal zo groot mogelijk op terug. Daarnaast zijn de strepen ook helemaal hot. Dun of dik, als behang aan de muur of als stof op de bank het lijkt allemaal niets uit te maken.

Bonjour Brigitte

Brigitte Bardot en het Parijs van de jaren 50 en 60 zijn ook een belangrijke inspiratiebron. Hiermee wordt bedoeld dat er een enorme mix van patronen plaatsvindt in de woonkamer. Allerlei verschillende motieven worden namelijk met elkaar gecombineerd. Een ruitje hier, een bloemetje daar en weer op een andere plek wat stipjes. Allemaal in dezelfde ruimte, voor een lekker levendig resultaat.

Vintage


Verschillende vintagestromingen horen ook bij de woontrends van 2012. Van bloemetjesbehang tot schemerlampen. Ook de Syrische tapijten, het kitscherige servies en de vele eetborden aan de muur maken allemaal een comeback. Naast oma’s woonkamer zijn de jaren 50 en 60 het helemaal. Retro meubilair en luxe stoffen als satijn, tweed en zijden worden veel in het interieur gebruikt.

Natuurlijk materiaal


De laatste belangrijke trend van dit jaar is natuurlijk materiaal. Er zijn veel meubels te zien waarin hout verwerkt is, zoals oude tafelbladen, en ook gerecyclede materialen komen terug. Zo worden er tuinslangen gebruikt voor het maken van een lamp. Daarnaast doen neppen bondkleden als beren- en koeienvellen het erg goed in de huiskamer.

Foto’s via Wonenonline, Trendey en Droomhome