Top
  >  Lifestyle   >  Yoga oefening: de cobrahouding


Met de yoga oefening de cobrahouding maak je je zelf helemaal ontspannen en kun je er weer even tegenaan. Deze oefening voer je liggend op de grond uit.

Sommige yoga oefeningen zijn nogal ingewikkeld, maar de cobrahouding is eigenlijk voor iedereen wel haalbaar. Het enige wat je voor deze oefening nodig hebt, is een matje en voldoende ruimte om je heen. Je gaat rustig op je matje liggen en zorg dat je niet gestoord kan worden. Tijdens het doen van deze oefeningen is het dan ook raadzaam om je telefoon uit te zetten. Hieronder lees je hoe je de yoga oefening, de cobrahouding kunt uitvoeren.

Begin positie

Voor de cobrahouding ga je op je buik op je matje liggen, met je voorhoofd en neus tegen de grond aan. Je handen houd je onder je schouders en je ellebogen heb je strak tegen je lichaam aangedrukt. Ook je benen en voeten komen tegen elkaar aan. Nu je zo ligt adem je uit en maak je jezelf ontspannen en los.

Oefening

Vervolgens adem je in en breng je je hoofd zo ver mogelijk omhoog. Maar let er wel op dat je navel zo dicht mogelijk bij de grond blijft. Bij deze oefening is het de bedoeling dat je soepel beweegt en vanuit je rug de oefening maakt. Je gebruikt je armspieren dus zo weinig mogelijk en je handen gebruik je alleen om je lichaam te ondersteunen.

Als je op het punt bent aangekomen dat je hoofd helemaal omhoog is, dus zo ver als je kunt zonder dat je navel los komt van de grond, dan houd je je adem acht tellen vast. Als de acht tellen voorbij zijn, adem je uit en ga je weer langzaam en voorzichtig naar beneden. Je voorhoofd gaat weer richting de grond en je ademt gewoon rustig door.

Herhaling

Deze yoga oefening, de cobrahouding, kun je maximaal acht keer achter elkaar doen. Voor het beste resultaat herhaal je de oefening minimaal 5 keer.