Top
  >  Lifestyle   >  Yoga oefening: de koe


Fulltime werken, voor de kinderen zorgen, het huis op orde houden, al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je soms wat meer tijd voor jezelf nodig hebt. Yoga is dan de perfecte manier om te ontspannen en daarom vind je hier de yoga oefening de koe.

Het enige dat je voor deze yoga oefening nodig hebt is een matje, dit maakt het dan ook zo makkelijk om thuis uit te voeren. Met mooi weer kun je eventueel yoga oefeningen in de tuin uitvoeren, voor een nog relaxter gevoel. De yoga oefening de koe staat hier beschreven en is een eenvoudige oefening voor beginners.

Begin positie

Leg je matje op de grond en zorg dat je genoeg ruimte om je heen hebt, zodat je vrij kunt bewegen. Je gaat vervolgens op handen en knieën op de grond zitten en zorgt hierbij dat je knieën onder je heupen staan.

Houd je rug gestrekt zodat je rug zo plat als een tafelblad is. Je sterkt nu je armen uit en zorgt hierbij dat je schouder, elleboog en pols in een rechte lijn staan. Je hoofd laat je niet hangen, maar je kijkt naar de grond.

Oefening

Beweeg je borst en billen omhoog, richting het plafond. Wanneer je dit doet, adem je in. Vervolgens duw je je buik naar beneden, richting de vloer. Op deze manier gaat je rug hol staan.

Vervolgens maak je daarna juist een bolle rug. Dit doe je door de wervelkolom omhoog te brengen, tegelijkertijd adem je uit. Dan breng je je hoofd omhoog en richt je je blik recht voor je uit. Ga ondertussen door met een gecontroleerde ademhaling. Adem uit wanneer je je rug terug in de beginpositie brengt, het tafelblad dus.

Herhaling

Deze oefening kun je 10 tot 12 keer achter elkaar herhalen. Bij deze yoga oefening is het, net als bij andere oefeningen, belangrijk dat je goed op je ademhaling let. Adem langzaam in en uit, voor een ontspannen gevoel.