Top
  >  Mode & Beauty   >  Zelfgemaakt gezichtsmasker van wortel


Kan je gezicht wel een oppepper gebruiken? En heb je nog een paar wortels in je koelkast liggen? Ga dan eens aan de slag met het maken van een wortel gezichtsmasker.

Wortels zijn niet alleen een gezonde groente om op te eten, maar hebben ook een verzorgende werking op je huid. Vooral voor een vette of onzuivere huid kunnen ze wonderen verrichtten. Ontdek het zelf, door het onderstaande gezichtmasker van wortels te maken.

Ingrediënten wortel gezichtsmasker

  • 2 à 3 grote wortels
  • 2 à 3 eetlepels vloeibare honing

Om te beginnen met het gezichtsmasker, moet je de wortels koken in een pan met water. Als ze zacht zijn, pureer je ze tot een gladde massa. Dan voeg je de eetlepels honing toe en roer je dit samen tot het één geheel is. Als het mengsel te dun is van substantie, kun je er een beetje tarwebloem bij doen. Dit zorgt ervoor dat het masker wat steviger wordt en makkelijker aan te brengen is.

Zorg dat je gezicht goed schoon is, voordat je het wortelmasker aanbrengt. Smeer het gezichtsmasker gelijkmatig uit en vermijd de huid rondom je ogen.  Laat het wortelmasker 15 tot 20 minuten zitten en spoel het daarna af met lauw water.

Let op
Het wortel gezichtsmasker bestaat misschien wel uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van het masker een branderig en stekend gevoel, spoel het dan onmiddellijk af met warm water.

post a comment