Top
  >  Mode & Beauty   >  Zelfgemaakte scrub met geurolie


Wil je dit jaar voorgoed afrekenen met je droge huid? Dat kan met de volgende scrub, die je eenvoudig zelf kunt maken.

Om een zachte en gladde huid te krijgen, moeten eerst de dode huidcellen verwijderd worden. Dit is met een simpele scrub te bereiken, die je gewoon thuis kan maken. Met een paar basis ingrediënten en variabele toevoegingen, creëer je je eigen verzorgingsproduct. Het onderstaande recept is voldoende voor ongeveer drie behandelingen.

Ingrediënten scrub met geurolie

• 500 gram zeezout
• 250 milliliter olijfolie
• 20 druppels geurolie, bijvoorbeeld lavendel- of pepermuntolie

Meng het zeezout met de olijfolie in een kom. Voeg hier dan de geurolie aan toe en roer dit even door het mengsel. Zorg ervoor dat de hoeveelheid geurolie die je toevoegt, de scrub aangenaam laat ruiken. Je moet namelijk niet bedwelmd worden door een te sterke geur, met het gevolg dat je er misselijk van wordt.

Om de scrub aan te brengen, kun je het beste in je douche of bad gaan staan. Masseer dan de scrub over je lichaam, zodat de wrijvende bewegingen de dode huidcellen verwijderen. Op gevoelige plekken, zoals je oksels en de binnenkant van je dijen hoef je minder hard te scrubben, aangezien je huid hier wat dunner is.

Heb je je hele lichaam behandeld, dan kun je de scrub van je afspoelen met warm water. Als je je afdroogt, maak dan zachte deppende bewegingen met de handdoek. Mocht je te hardhandig gaan wrijven, dan kan je huid namelijk geïrriteerd raken. Voor een complete verzorging, kun je je nog insmeren met een vochtinbrengende bodylotion.

De bodyscrub kun je minimaal een maand bewaren, hierna bestaat de kans dat de olie niet meer goed is. Breng de scrub overigens alleen op het lichaam aan en niet op het gezicht, want hier is het namelijk te grof voor.

post a comment