Top
  >  Algemeen   >  We zijn liever met onze smartphone dan gezellig samen

liever smartphone dan samen
In gezelschap regelmatig op je telefoon kijken, is iets wat velen van ons dagelijks doen. Op zich is daar niets mis mee. Het begint er alleen op te lijken dat we liever bezig zijn met onze smartphone dan dat we gezellig samen zijn met iemand.

Het viel fotograaf Babycakes Romero op dat steeds meer mensen de hele dag naar het beeldscherm van hun telefoon staren. Hij ging daarom de straten van Londen in en maakte de serie The Death of Conversation. Op de foto’s zijn stelletjes, vrienden en collega’s te zien die druk in de weer zijn met hun smartphone en daardoor helemaal niet meer met elkaar praten.

Romero zegt dat hij geen probleem heeft met de technologie en dat de apparaten ons helpen, maar dat het onze samenleving wel minder sociaal maakt. “Voor mobiele telefoons hadden mensen bijna geen andere keuze dan met elkaar communiceren. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. In plaats van iets te zeggen, kunnen we nu doen alsof we met iets heel belangrijks bezig zijn op onze smartphone. Hierdoor wordt het gesprek gedood”, laat hij weten.

Smartphone doodt conversatie 02

Smartphone doodt conversatie 07

Smartphone doodt conversatie 03

Smartphone doodt conversatie 04

Smartphone doodt conversatie 01

Smartphone doodt conversatie 05

Smartphone doodt conversatie 06

Smartphone doodt conversatie 08

Smartphone doodt conversatie 12

Smartphone doodt conversatie 09

Smartphone doodt conversatie 10

Smartphone doodt conversatie 11

Foto’s: Babycakes Romero