Top
  >  Lifestyle   >  Zo bespaar je op je brommerverzekering
scooter

De meeste mensen vergeten dat een brommer maandelijks geld kost. Je houdt rekening met de aankoopprijs en je berekent hoeveel benzine je maandelijks kwijt bent. Even een maandje minder geld? Dan kun je minder rijden en dus besparen op kosten. Maar heb je gedacht aan de vast kosten en onverwachte kosten? Naast de aanschafprijs en de benzine moet je namelijk ook je brommer verzekeren en heeft je brommer onderhoud nodig. Doe je dit slim, dan kun je op de kosten toch wel een leuk bedrag besparen. Laten we eens kijken naar het slim aanpakken van een brommerverzekering.

Brommerverzekering is relatief duur

Vergeleken met autoverzekeringen zijn brommerverzekeringen relatief duur. Dat komt omdat brommers een stuk vaker gestolen worden dan auto’s. Het risico dat je bij je verzekeraar aanklopt, is dan ook groter. Bovendien worden brommers over het algemeen door jonge bestuurders gebruikt. Je hebt nou eenmaal minder ervaring in het verkeer en ook daardoor is het risico op een ongelukje groter. 

Besparen op je verzekering

Er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten als je een brommerverzekering gaat afsluiten. Dit zijn vijf tips:

  • Online vergelijken. Bedenk allereerst wat voor jou belangrijk is. Hoe hoog is het risico dat bijvoorbeeld je brommer gestolen wordt of beschadigd raakt? Schrijf deze dingen op en ga dan op het internet verschillende brommerverzekeringen vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste, maar ook best passende verzekering kiest. Het is niet de leukste taak, maar op de lange termijn kun je een hoop besparen!
  • Combineren met andere verzekeringen. De meeste verzekeraars bieden meerdere verzekeringen aan, zoals bijvoorbeeld voor een huis of reizen. Nu heb jij misschien nog geen huis en hoef je je vakantie niet zelf te betalen, maar kun je wel kijken of je korting krijgt bij de verzekeraar van je ouders. Houd wel rekening met het volgende punt!
  • Op eigen naam zetten. Yup, dat is duurder dan wanneer je hem op de naam van je ouders zet. Maar als jij je brommer altijd gebruikt terwijl hij niet op jouw naam staat, loop je het risico hier een fikse boete voor te krijgen. Gebeurt er wel een ongeluk en komt je verzekeraar er achter dat hij niet op de juiste naam staat, dan heb je in principe fraude gepleegd en dat kan je duizenden euro’s kosten en je kunt zelfs een tijdelijke rijontzegging krijgen.
  • De juiste dekking. In Nederland ben je verplicht om je scooter te verzekeren. De minimale verzekering is een WA-verzekering. Hiermee verzeker je tegen de kosten die je maakt als je bij iemand schade aanricht. Wil je meer? Dan kun je kiezen voor een WA+ of allriskverzekering. Je leest hier meer over op onder andere de website van InShared.
  • Controleer regelmatig de prijzen. Verzekeringen veranderen vaak van prijs. Het is dus slim om jaarlijks te kijken of je gekozen brommerverzekering nog steeds de beste keuze is. Stap eventueel over als je een betere of goedkopere verzekering vindt.