Top
  >  Eten & Drinken   >  Zo blijf je fit tijdens de vakantie


Fit blijven tijdens de vakantie kan lastig zijn, maar is zeker geen onmogelijke taak. Om je alvast een handje op weg te helpen vind je hier een aantal tips.

Voordat je op vakantie ging heb je keihard gewerkt om je lichaam klaar te krijgen voor je bikini. Tijdens je vakantie wil je dan ook eigenlijk aan niets denken en heerlijk eten. Hoewel dit heel logisch klinkt, is dit niet altijd de beste keuze. Want op vakantie kunnen de kilo’s er echt aanvliegen en dat wil je ook niet. Kortom, het is dan ook belangrijk dat je tijdens je vakantie fit en gezond blijft.

Beweging

Omdat je op vakantie bent, houdt dat niet in dat je moet stoppen met sporten. Zo is bijvoorbeeld 15 minuten wandelen per dag een makkelijke manier om toch wat beweging te krijgen. Daarnaast kun je ’s ochtends naar de bakker lopen en na dat heerlijke dineer is een blokje om ook een goede keuze.

Sportschool

Veel hotels hebben een sportschool, dus waarom zou je daar tijdens je verblijf dan ook geen gebruik van maken? Natuurlijk hoef je geen gewichtstraining toe doen als je daar geen verstand van hebt, maar rennen op een loopband of een kwartiertje op de crosstrainer is niet heel ingewikkeld. Mocht je er toch niet uitkomen, dan is er bijna altijd wel een instructeur aanwezig.

Eet met maten

Ook al is het eten in het buitenland nog zo lekker, probeer jezelf niet elke dag helemaal vol te proppen. Je mag best iets extra’s nemen, maar eet wel met maten. Want ondanks dat je op vakantie bent, gaan die calorieën ook hier gewoon op de heupen zitten. Als je in vorm wilt blijven moet je qua eten realistisch blijven, ondanks al die heerlijke pasta’s, paella’s, taarten, ijsjes en rosé.

Kies voor gezond

Tijdens de vakantie hebben veel vrouwen geen zin om te koken, maar als je kookt weet je ook precies wat je binnen krijgt. Probeer daarom regelmatig zelf een maaltijd te bereiden waarbij je gebruikt maakt van verse producten, groente en fruit. Als het op jouw vakantieadres niet mogelijk is om zelf te koken, zorg er dan voor dat je ook gezonde dingen eet. Sla het toetjesbuffet bijvoorbeeld een keertje over en neem een heerlijke fruitsalade.

Water

Water is heel belangrijk als je fit en gezond wilt blijven. Zo helpt het uitdroging te voorkomen en rekent het af met nep honger. Je kunt best een wijntje of een cocktail nemen, maar vergeet niet dat dit ook echte caloriebommen zijn. Probeer daarom ook maat te houden en overdag voornamelijk water te drinken.

Blijf gefocust

Tot slot is het ook belangrijk dat je tijdens de vakantie blijft focussen op je gezondheid. Dit doe je door jezelf er aan te herinneren hoe hard je gewerkt hebt om die extra kilo’s kwijt te raken. Als je straks weer eenmaal thuis bent, wil je toch ook nog graag in dat leuke jurkje passen? Als dat zo is, overtuig jezelf er dan van om dat extra stukje taart te laten staan en om elke dag te bewegen.