Top
  >  Lifestyle   >  Zo creëer jij een landelijk interieur

Een landelijk interieur is een trend die al jarenlang bestaat. Toch lijkt het alsof de trend nu pas begint op te bloeien. Mensen gaan inzien dat een landelijk interieur sfeervol, warm en toch stoer kan zijn. En dat beeld klopt volledig, alleen het realiseren van een landelijk interieur kan nog wel een moeilijke klus zijn. Het moet immers niet oubollig worden. Gelukkig kun jij met de onderstaande tips een gezellig, landelijk interieur creëren. 

1. Natuurlijke materialen

Houten meubels, keramische tegels en linnen zijn een must have in een landelijk interieur. Denk aan een tv-meubel gemaakt van oud hout waarbij het een robuuste look krijgt, keramische tegels op de vloer en linnen gordijnen voor de ramen. Plaatje compleet! Een landelijk interieur kenmerkt zich namelijk door de robuuste, natuurlijke materialen die worden gebruikt. Leg bijvoorbeeld keramische tegels in de keuken in een wildverband en combineer dit met een stoere, landelijke keuken met een betonnen blad.

2. Rustige kleuren

Het is belangrijk dat je nadenkt over de kleuren die je gaat gebruiken. Bij een landelijk interieur passen vooral rustige kleuren. Denk daarbij aan taupe, grijs en gebroken wit. Wanneer je dit combineert met donkere kleuren, zoals donkergrijs of zelfs zwart, ontstaat er een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor donkere keramische vloertegels in de keuken en verf de muur in de keuken in een lichtere tint grijs, of taupe. Een tip: kies voor kalkverf. Kalkverf geeft een mooi effect op de muur, maar daarnaast is het ook nog eens schimmelwerend. Win-win!

3. Authentieke accessoires

Bij een landelijk interieur horen accessoires die de aandacht trekken. Een enorm gewei aan de muur, een vloerkleed van imitatiebont over de bank of een enorme vaas met daarin een boeket droogbloemen. En hiervoor hoef je niet de woonboulevards af te speuren: je kunt ook simpelweg een kijkje nemen bij tweedehandswinkels of Marktplaats. Hier staan vaak de leukste pareltjes verstopt. Bovendien geef jij hiermee jouw woning pas echt een unieke touch. Zorg er echter wel voor dat je niet te veel prullaria opspeurt: het interieur moet immers rust blijven uitstralen.

4. Denk aan verlichting

In ieder interieur moet je stilstaan bij de verlichting. Verlichting is natuurlijk de sfeerbepaler. Kies vooral niet voor wit licht zoals een tl-balk. Dit ziet er niet alleen kil uit, maar kan jouw woning ook saai laten lijken. Kies daarom voor warm licht waardoor het gezellig oogt. Bovendien moet je nadenken over de plekken die je wil verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een grote kroonluchter boven de eethoek, maar ook spotjes kunnen goed staan in een landelijk interieur. Hierdoor geef je het interieur een moderne twist.