Top
  >  Lifestyle   >  Zo kies je de juiste motorkleding

Wanneer je op de motor stapt, is het belangrijk dat je over de juiste kleding beschikt. Op een motor ben je kwetsbaarder dan in een auto, waardoor het belangrijk is dat je kleding je goed beschermt. Zo zul je met de juiste motorkleding beter beschermd zijn bij een val, maar is het ook veel comfortabeler wanneer je met koude temperaturen de weg op gaat. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over de juiste motorkleding. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Een motorbroek

Ten eerste kan een motorbroek niet ontbreken wanneer je op de motor stapt. Motorbroeken zijn in verschillende soorten en materialen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een motorbroek van leer of textiel. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het seizoen, je rijstijl en budget als je een motorbroek gaat aanschaffen. Een motorbroek van leer geeft je de beste bescherming op de motor, aangezien het een slijtvast materiaal is. Hierdoor zul je bij een val het beste beschermt zijn. Een broek van textiel is daarentegen weer een stuk goedkoper, waardoor veel mensen voor een motorbroek van textiel kiezen. Daarnaast is het ook comfortabeler bij warm weer doordat het veel luchtiger is. 

Motorhandschoenen

Naast een goede motorbroek kunnen motorhandschoenen ook niet ontbreken als je een ritje gaat maken op de motor. Motorhandschoenen beschermen je handen bij een val tijdens het motorrijden. Je handen zijn erg kwetsbaar als je op de motor zit, waardoor het dragen van goede motorhandschoenen minstens zo belangrijk is als het dragen van een helm. Daarnaast heb je met goede motorhandschoenen met grip en dus meer controle over het stuur. Ook dit is erg belangrijk, aangezien een motor erg wendbaar is. Motorhandschoenen zijn verkrijgbaar in soorten. Zo zijn er verschillende handschoenen voor in de zomer en winter. Je handen kunnen namelijk erg snel koud aanvoelen op de motor, waardoor het van belang is om warme handschoenen te dragen met koude temperaturen. 

Kortom, wanneer je op de motor stapt, is het belangrijk om over de juiste uitrusting te beschikken. Hierbij kunnen motorhandschoenen en een goede motorbroek niet ontbreken. Je bent immers erg kwetsbaar op de motor, waardoor het belangrijk is dat je voldoende grip hebt. Zo blijf je goed zitten en heb je controle over het stuur. Hierbij zijn er verschillende soorten voor verschillende temperaturen, zodat je het niet te warm of te koud hebt.