Top
  >  Mode & Beauty   >  Zo kies je de juiste skikleding

Het skiseizoen komt steeds dichterbij en daar willen we natuurlijk goed op voorbereid zijn met goede Dames skikleding. Dagen lange skieen in de zon en afsluiten bij de après ski bar. Het is van vele Nederlanders de favoriete vakantie van het jaar. De juiste skikleding is dan enorm belangrijk en daar vertellen we je alles over in dit blog. Lees dus snel verder voor een aantal handige tips. 

Een dames winterjas

Een goede winterjas kan niet ontbreken als je op wintersport gaat. Er zijn een aantal kenmerken belangrijk voor een goede Dames winterjas wanneer je hiermee ook op de piste wilt verschijnen. Ten eerste is het belangrijk dat de jas sneeuw- en winddicht is. Je bent zo ten slotte bestemd tegen de kou van de sneeuw als je valt. De jas houd je op deze manier warm, ook als je snel van de berg afgaat en je de wind langs je lichaam voelt razen. Ook moet de jas ademend zijn, want het kan ook nog wel eens erg warm worden als de zon gaat schijnen. Een lichte jas met voldoende bewegingsvrijheid is ook een must. Je wilt niet dat je jas te strak zit en daardoor niet de juiste bewegingen kunt maken op de skies. Een Dames snowboardjas is er ook in verschillende lengtes en fits. Bekijk dus goed van tevoren wat jij prettig vindt tijdens de wintersport. 

Een dames skibroek

Naast een goede winterjas die je romp warm houdt tijdens het skiën, is het ook belangrijk om een goede skibroek te dragen. Ook je skibroek moet vanzelfsprekend water- en winddicht zijn, zodat je het niet lang koud houdt als je in de sneeuw terecht komt. Verder is de pasvorm van een skibroek ook erg belangrijk. Je moet je er namelijk vrij in kunnen bewegen. Een skibroek van softshell is dan ook het meest flexibel. Let hierbij ook op de lengte van de broek. Deze moet namelijk niet te kort zijn, zodat je koude benen krijgt, maar ook niet te lang wat kan zorgen voor snelle slijtage. Een pluspunt van een goede skibroek is als het zakken bevat, zodat je hier belangrijke spullen in kunt opbergen. 

Kortom, wanneer je van plan bent om op wintersport te gaan, is een goede uitrusting erg belangrijk. Hiervoor heb je in ieder geval een kwalitatieve winterjas en skibroek nodig om je warm te houden en je te beschermen tegen de sneeuw. Verder moet de kleding comfortabel zitten, zodat je vrij kunt bewegen.