Top
  >  Lifestyle   >  Zo organiseer je een high wine party in eigen tuin!

We hebben allemaal wel eens gehoord van een high tea. Een typisch Britste traditie waarbij je geniet van heerlijke zoete en hartige hapjes onder het genot van een kopje thee. Maar heb je ook al eens gehoord van een high wine? De betere versie van een high tea wat ons betreft!

Wat is een high wine?

Een high wine kun je vergelijken met een gezellige borrel. Genieten van een glaasje wijn met lekkere hartige hapjes. Een high wine is perfect voor een gezellige avond met vrienden, familie of collega’s. Benieuwd hoe jij een high wine party in eigen tuin kunt organiseren? Lees dan snel verder!

Genoeg plek voor alles en iedereen

Voor het organiseren van een feestje in de tuin is het belangrijk om te weten voor hoeveel gasten je plek hebt. Heb je een grote tuin? Dan kun je een mooie grote tuinset kopen, zodat je iedereen kunt uitnodigen die je wil. Daarnaast is een grote tafel niet alleen gezellig, maar ook nog eens super handig voor een high wine party. Je hebt namelijk genoeg plek om alle lekkere hapjes en drankjes neer te zetten.

Een high wine party organiseren kan natuurlijk ook perfect in een kleine tuin. Dat zorgt soms ook voor een extra knusse sfeer. In een kleine tuin heb je natuurlijk niet genoeg ruimte voor een enorme tuinset met tien zitplaatsen. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Je kunt gerust een relaxte tuinbank kopen, waar je wel voldoende ruimte voor hebt. Super comfortabel en het staat ook nog eens leuk. Een tuinbank is goed te combineren met een kleine bijzettafel, wel zo handig voor alle hapjes en drankjes.

Verschillende wijnen

Wijn is natuurlijk een essentieel onderdeel van de high wine party. Pak dus lekker uit met de wijn! Verras je gasten bijvoorbeeld met allerlei nieuwe wijnen en vertel er wat extra informatie over. Zo creëer je onbedoeld een kleine wijnproeverij voor je gasten en kom je over als een echte wijnkenner.

Vind je wijn uitkiezen lastig of wil je het iets simpeler houden? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor wit, rosé en rood. Dit is immers goed te combineren met een drie gangen high wine. Zo begin je met een lichte witte wijn en bouw je steeds iets verder op tot de zwaardere rode wijn bij het dessert.

Tip!

Maak tijdens je high wine party gebruik van kleine wijnglaasjes. Zo kunnen je gasten van alle wijn iets proeven, zonder dat ze na een uurtje al dronken aan de tafel zitten.

Landen thema

Vind je het moeilijk om te kiezen welke hapjes en snacks je gaat serveren? Kies dan voor een landen thema om het jezelf makkelijker te maken. Met een landen thema richt je je op een specifieke keuken, bijvoorbeeld Italiaans. Zowel de wijn die je schenkt als de hapjes die je maakt hebben dan een Italiaans tintje. Op deze manier ontneem je jezelf aardig wat keuzestress en weet je zeker dat je goed zit!