Top
  >  Adventure   >  Zo parkeer je je auto veilig als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is natuurlijk super leuk en iets waar je misschien al weken naar hebt uitgekeken. Maar hoe leuk op vakantie gaan ook is, er zijn ook een paar punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je natuurlijk je koffers inpakken, vervoer regelen naar het vliegveld, misschien heb je nog huisdieren die weg gebracht moeten worden of injecties die je moet innemen voor je vakantiebestemming. Al deze punten kunnen natuurlijk erg stressvol zijn. Je wilt namelijk ontspannen en met een rustgevend gevoel op vakantie gaan. Weten dat al je spullen veilig zijn en je niks vergeten bent. Dit houdt ook in dat je wilt dat je auto op een veilige plek staat. 

Mogelijkheden

Of je nu twee weken op vakantie gaat of 3 dagen op zakenreis gaat, wanneer je jouw auto niet kan meenemen wil je dat deze op een veilige plek staat. Wanneer je er zeker van bent dat dat bij jou in de straat is, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dit geldt alleen niet voor iedereen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om er voor te zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan.

Overdekt of openlucht

Je kan er voor kiezen om je auto in een overdekte garage te plaatsen of in de openlucht. Dit kan dicht bij het vliegveld zodat je ook nog vervoer hebt naar het vliegveld toe. In een overdekte garage is er over het algemeen meer beveiliging dan bij een openlucht garage. Zo zullen er bij beiden camera’s zijn maar bij de overdekte garage is het makkelijker om alles af te sluiten en 24/7 beveiligers te hebben. Daarbij ben je ook beschermd tegen noodweer. Stel dat het ineens heel erg gaat hagelen, bestaat er een kans dat jouw auto beschadigt raakt als die in de openlucht garage staat.

Prijs voor overdekt of openlucht parkeren

Wanneer je het dus wel ziet zitten om je auto bij een officiële garage te parkeren moet je ook rekening houden met de prijs. Zo kunnen de kosten lang parkeren Schiphol snel oplopen. Zo moet je rekening houden met tussen de 2 en 10 euro per nacht. Het grootste verschil zit hier in de afstand van de garage en het vliegveld. Hoe dichter de garage hoe duurder het zal zijn. Dan heb je ook nog een verschil met overdekt en openlucht garage. Buiten de parkeerplekken in Nederland, kan je ook veel airport parkings in het buitenland vinden, bijvoorbeeld in Lissabon, Parijs en Dortmund.

Familie

Een veilige en goedkope manier om je auto ergens te parkeren is bij familie. Je kan ze eventueel vragen om er ook mee te rijden zodat de auto gezien wordt. In principe is het dezelfde logica als je post weghalen bij de voordeur en de lampen in je huis aan en uit te doen. Zolang iets er bewoonbaar uitziet zal de kans op stelen of inbraak kleiner zijn. Als een familielid plek heeft voor de deur om daar je auto te parkeren, kan je dit dus voordeliger doen. Je moet dan natuurlijk wel opzoek naar vervoer voor het vliegveld.