Top
  >  Mode & Beauty   >  Zomer 2013: make-up trends

Zomer 2013 make up trends
Na de modetrends en de kapsels voor dit seizoen is het nu tijd voor de make-up trends van zomer 2013. Deze zijn vooral groots en de nadruk ligt veelal op de ogen.

Tijdens de grote modeweken verschenen op de catwalk de meest mooie jurken, topjes en jasjes. Naast de prachtige creaties waren ook de kapsels niet mis en trok de make-up soms veel aandacht. De make-up trends van zomer 2013 zijn dan ook vrij opvallend.

Matte lippen

Make up trends zomer 2013 Matte lippen
Dit seizoen mogen de lippen opvallen met behulp van een matte lippenstift. Op het plankier van Burberry en Prada zagen we rode lippen, maar koraal, roze, oranje en fuchsia mogen ook. Houd alleen wel de rest van je gezicht rustig als je voor een opvallende kleur lippenstift gaat.

Opvallende ogen

Make up trends zomer 2013 Opvallende ogen
Als je niet van sprekende lippen houdt, kun je ook kiezen voor opvallende ogen. Tijdens de shows kozen de ontwerpers voor heel veel kleur op de ogen. De modellen van Dior droegen echte knalkleuren en de dames bij Chanel metallic tinten. Je ogen mogen voorzien worden van paarse, oranje, blauw, groenen en alle kleuren oogschaduw er tussenin.

Roze

Make up trends zomer 2013 Roze
Wat make-up betreft is roze de kleur van dit seizoen. Roze kwam dan ook terug in mascara, lippenstift, eyeliner, oogschaduw en blush. Bij Dries van Noten en Donna Karan werd knalroze gebruikt, maar donkerroze, fushia, lichtroze en magenta mogen ook.

Nepwimpers

Make up trends zomer 2013 Nepwimpers
Een andere make-up trend die we in de zomer van 2013 veel gaan zien zijn nepwimpers. De wimpers zijn lang, vol en natuurlijk heel vrouwelijk. Zo gebruikte Gucci lange en uitwaaiende exemplaren en koos Giorgio Armani voor dikke en lange wimpers.

Lijntje onder de ogen

Make up trends zomer 2013 Lijntje onder de ogen
De modewereld is ditmaal in de ban van een lijntje onder de ogen in plaats van op het bovenste ooglid. Je kunt deze aanbrengen met een klassiek zwart potlood, maar het mag ook anders. Bij Stella McCartney werd een felblauwe kleur aangebracht en andere modehuizen kozen voor wit, dikke zwarte strepen of zelfs voor tape.

Nude

Make up trends zomer 2013 Nude
De nude look behoort nog altijd toch de make-up trends. Toch is er wel degelijk iets veranderd als het aan Balmain en Valentino ligt. Eerst werd de perfecte huid gecreëerd met zo min mogelijk producten, maar deze filosofie kun je achterwegen laten. De juiste nude look maak je nu door contouring, een laagje mascara op de wimpers en een roze poeder op de wangen.

Eyeliner

Make up trends zomer 2013 Eyeliner
Met behulp van eyeliner leg je deze zomer extra nadruk op je ogen. Hoewel het perfecte, zwarte lijntje mag, draait het daar niet per se om. Bij Dolce & Gabbana kregen de ogen van de modellen een wing eyeliner en bij Marc Jacobs opvallende strepen.

Jaren 60

Make up trends zomer 2013 Jaren 60
Dit seizoen kun je niet om de jaren 60 heen. Want deze vervlogen tijd komt niet alleen terug in de modetrends en kapsels, maar ook in de make-up trends van zomer 2013. Marc Jacobs en Louis Vuitton zijn koplopers als het om deze stijl gaat, waarbij het draait om nude lippen, grote ogen, ingekleurde wenkbrauwen en veel eyeliner en mascara.

Bruine oogschaduw

Make up trends zomer 2013 Bruine oogschaduw
Voor de zomer kozen de modehuizen ditmaal niet voor fleurige pastels, maar voor bruine oogschaduw. Denk hierbij aan koffie nuances, taupe en beige. Onder meer Versace en Gucci kozen voor deze tinten om zo een grunge look of een glamorous effect te realiseren.

Bronzer

Make up trends zomer 2013 Bronzer
Dit seizoen mag je jouw huid laten stralen met een bronzer. Gucci en Roberto Cavalli lieten zien hoe je met dit product je gezicht een mooie gloed geeft. Voor een extra zomers effect kun je een bronzer combineren met warme kleuren oogschaduw.

Foto’s via Style