Top
  >  Mode & Beauty   >  Zomer 2013: Modetrends

Modetrends zomer 2013
De zomer breekt bijna aan en een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends. Om er zeker van te zijn dat jouw garderobe piekfijn is, staan hieronder de modetrends van zomer 2013.

Modeblog zette de 10 belangrijkste modetrends van zomer 2013 op een rij. Zo kun je dit seizoen kiezen voor jaren 60, geruite en gestreepte creaties. Verder gingen de grote modehuizen voor veel wit, ruches en een vleugje Japan.

Felle kleuren

Modetrend zomer 2013 Felle kleuren
Dit seizoen worden we overspoeld door felle kleuren. Want bij onder andere Stella McCartney en DKNY domineerde dit de catwalk. Het is overigens niet de bedoeling dat je allerlei kleuren in één outfit combineert, maar in plaats daarvan kies je voor één knalkleur.

Het pak

Modetrend zomer 2013 Het pak
Het pak is de must-have van deze zomer. Giorgio Armani, Calvin Klein en tal van andere designers gaven hun eigen stijl aan het pak. Het resultaat zijn goed gesneden jasjes en broeken met vrouwelijk invloeden.

Strepen

Modetrend zomer 2013 Strepen
Prints spelen altijd een belangrijke rol in de mode. Ditmaal zijn alle ogen gericht op strepen. Zo zagen we bij Michael Kors en Tommy Hilfiger verticale, diagonale, horizontale, dikke en dunne lijnen voorbijkomen.

Japan

Modetrend zomer 2013 Japan
Voor de modetrends van zomer 2013 haalden ook heel veel ontwerper inspiratie uit Japan. Denk hierbij aan Geisha outfits, Aziatische borduursels, glanzende stoffen en bloemenprints. Emilio Pucci en Lanvin kozen onder meer voor Japanse elementen in hun collectie.

Wit

Modetrend zomer 2013 Wit
Dit seizoen voert de kleur wit de boventoon. Smetteloze, witte outfits, variërend van glamorous tot sportief, waren dan ook niet weg te denken op het plankier. Valentino en Caroline Herrera waren beiden één van de vele modehuizen die hiervoor kozen.

Ruches

Modetrend zomer 2013 Ruches
De modewereld is in de ban van ruches. Gucci, Burberry en een hele rij andere merken verwerkten vrouwelijke ruches op schouders, tailles, zomen en halzen. Voor de ruches van nu geldt dat ze naast groot ook sierlijk en modern zijn.

Jaren 60

Modetrend zomer 2013 Jaren 60
We gaan aankomend seizoen terug naar de jaren 60. Louis Vuitton en Prada lieten zich leiden door deze vervlogen tijd. Het resultaat zijn korte jurkjes en rokjes in opvallende kleuren en prints met een scherp silhouet.

Ruitjes

Modetrend zomer 2013 Ruitjes
Naast strepen spelen ruitjes ook een belangrijke rol in de modetrends van zomer 2013. Deze werden door Louis Vuitton en Chanel veelvuldig gebruikt. Het draait hierbij om grafische blokken, waarbij eenvoud en structuur centraal staan.

Bloemen

Modetrend zomer 2013 Bloemen
Ook dit zomerseizoen zijn bloemen weer van de partij. Ze mogen in allerlei soorten en maten en variëren van indrukwekkende flora tot delicate 3D blaadjes. Prada koos bijvoorbeeld voor speelse madeliefjes, terwijl Dior romantische rozen gebruikte.

Metallics

Modetrend zomer 2013 Metallics
Als het aan Mulberry en Salvatore Ferragamo ligt, straal je vanaf nu van top tot teen. De metallic outfits zijn gemaakt van aluminiumfolieachtige stoffen en hebben een simpele snit. Kortom, schitteren zul je zeker in deze creaties.

Foto’s via Style