Top
  >  Mode & Beauty   >  Zomerkleding op kantoor


Het is alweer juni en hopelijk stijgt het kwik deze maand naar zomerse temperaturen! Dan kunnen we weer lekker met onze blote benen over straat. Maar wat voor zomerkleding moet je eigenlijk op kantoor dragen zonder dat het erop lijkt alsof je naar het strand gaat?

Van de zomer mogen wij onze blote benen weer laten zien in minirokjes en onze gelakte nagels showen in teenslippers. Maar wat als je met 25 graden moet werken op kantoor? Dan kun je deze items beter in je kast laten liggen. Uit een meerdere onderzoeken, waaronder van Monsterboard, is gebleken dat strandkleding niet gewaardeerd wordt op het werk. Maar liefst 49 procent van de werknemers vindt het onbeschoft om op teenslippers op kantoor te verschijnen. Maar met wat voor zomerkleding kun je dan wel op kantoor verschijnen?

Geen slippers

Vermijd teenslippers en open sandalen. Volgens modegoeroes kan dit namelijk echt niet. Je hoeft natuurlijk niet met 30 graden je voeten te verbergen in een paar zwarte leren laarzen. Als het erg warm weer is, kun je bijvoorbeeld wel kiezen voor een peep-toed pump of sleehak.

Blote benen

Bij blote benen is het belangrijk wat voor outfit je aantrekt. Indien je een kort rokje aan hebt, kun je natuurlijk beter niet met blote benen op kantoor verschijnen. Als je een jurkje tot aan je knieën draagt, hoef je niet per se een panty aan te trekken. Zorg er wel voor dat je benen helemaal netjes verzorgd zijn!

Wit

Te felle kleuren kunnen, net als teenslippers, een vakantie uitstraling hebben. Als je gehesen bent in allerlei felle kleurtjes en printjes, kun je onprofessioneel overkomen. Kies daarom voor rustige, maar zomerse kleuren zoals lichtblauw, crème, wit en beige. Dit ziet er zomers, maar toch ook professioneel uit.

Jurkjes

In principe kun je prima in een jurkje naar je werk. Zoek dan wel een geschikte jurk uit. Verschijn niet in een strandjurk of ultra strak exemplaar op kantoor. Kies voor een net of wijder jurkje die over je knieën heen valt.

Shorts

Hierbij geldt hetzelfde als bij zomerjurkjes. Een short kan prima, maar het ligt eraan wat voor exemplaar. Ga niet voor een strak kort broekje, maar kies een stijlvolle short die op de knie valt en combineer het met een blazer.

Vermijd te veel bloot

Natuurlijk hoef je jezelf niet helemaal te bedekken met hoge temperaturen, maar laat niet te veel huid zien. Als je voor een korte mouw kiest, trek dan geen rokje aan. En als je een rokje aantrekt, kun je daarnaast beter een luchtige blouse of driekwart mouwen aantrekken.

Linnen

Linnen is een luchtige stof dat perfect is voor een zomerse dag. Ga niet helemaal in het linnen, want dan lijkt het net alsof je naar het strand gaat. Combineer het met andere mooie stoffen en je ziet er professioneel en zomers uit op kantoor.