Top
  >  Mode & Beauty   >  Zwaarste vrouw ter wereld valt 380 kilo af

Mayra Rosales 470 kilo
Mayra Rosales kreeg ooit de oneerbare titel van zwaarste vrouw ter wereld, maar dat is ze echt niet meer. De Amerikaanse viel maar liefst 380 kilo af. Haar gewicht ging van een schokkende 470 kilo naar 90 kilo.

In 2008 kwam het keerpunt in het leven van Mayra, uit Houston, nadat haar 2-jarige neefje Eliseo overleed. Haar zus Jamie had hem vermoord, maar Mayra nam de schuld op zich. Ze vertelde aan de politie dat ze per ongeluk over de peuter heen was gerold. Uit onderzoek bleek het jongetje hele andere verwondingen had en dat zijn tante hem niet geplet had.
Zwaarste vrouw ter wereld valt af
Mayra bekende dat ze gelogen had om haar zus te beschermen. Ze had dat gedaan omdat haar eigen leven door haar overgewicht toch al voorbij was. Jamie was ondertussen gevlucht, maar kwam 2 jaar later terug en bekende de moord. Zij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar.

11 operaties later en 380 kilo lichter

De 470 kilo wegende Mayra besloot de zorg van de overige kinderen van haar zus op zich te nemen. Met haar gewicht kon ze dat alleen niet en daarom besloot ze om drastisch te gaan afvallen. 6 jaar en 11 operaties later, weegt ze nog maar 90 kilo. De 35-jarige vrouw verloor 380 kilo, wat neerkomt op 80 procent van haar eigen gewicht. Afgelopen januari onderging ze nog een operatie om haar overtollige huid te verwijderen.
Mayra Rosales voor na 02