Top
  >  Algemeen   >  Zwangere vrouw wordt het water ingeslagen door agressieve wielrenner

Zwangere vrouw water ingeslagen wielrenner
Een zwangere vrouw in Leiden heeft onlangs de schrik van haar leven meegemaakt. Na een aanrijding werd ze aangevallen door een agressieve wielrenner die haar het water insloeg.

De vrouw reed vrijdagavond rond 18.50 uur in haar auto over de Vlietweg in Leiden en passeerde een wielrenner. Een stukje verderop moest ze plotseling remmen voor een andere fietser die van rechts kwam. De wielrenner die ze zojuist had ingehaald boste hierdoor op haar auto.

Geschrokken stapte ze uit om te kijken hoe het met de man ging. Volgens de zwangere vrouw liep de wielrenner meteen op haar af en sloeg hij haar meerdere malen met zijn vuist in haar gezicht. Hierna trok hij haar door de bosjes en duwde hij haar in het water van de Vliet.

De Vliet ingeslagen

De vrouw had haar jas nog aan en kon niet blijven drijven in het ijskoude water. Ze schreeuwde om hulp, maar de wielrenner reageerde niet. Pas toen ze riep dat ze zwanger was, schoot hij haar te hulp. Samen met een man die langsliep, trok hij haar uit het water.

Toen de vrouw weer op het droge stond, belde de voorbijganger de politie. De wielrenner ging er als een haas vandoor. Hij liet het ontdane slachtoffer achter met verwondingen aan haar gezicht en blauwe plekken op haar armen en benen.

Signalement van de wielrenner

De politie heeft een signalement van de wielrenner vrijgegeven. Het gaat om een man van rond de 40 jaar, met een lang en slank postuur en hij heeft een donker baardje van een paar dagen. Verder droeg hij een groen, lichtgevend hesje, een zwarte rugzak, een zwarte helm met reflecterende strepen en hij had een bril op. Daarnaast is de politie ook op zoek naar getuigen.

Foto: Beatrice Murch