Top
  >  Mode & Beauty   >  1-jarig meisje met Down krijgt modellencontract

meisje Down modellencontract
De 1-jarige Connie-Rose heeft het syndroom van Down en is een prachtig meisje. Ze heeft blonde haren, grote blauwen ogen en een mooie lach en sinds kort ook een modellencontract.

De Britse Julie Britton, de moeder van Connie-Rose, kreeg regelmatig te horen dat haar dochtertje een plaatje is. Ze besloot daarom contact op te nemen met een modellenbureau en ontving direct een positieve reactie. Na een paar fotoshoots kreeg het meisje maar liefst 2 contracten aangeboden. De kleine meid schittert binnenkort dan ook in verschillende commercials en advertenties.

Volgens haar moeder vindt het piepjonge model het werk erg leuk. “Ze vond het geweldig! Ze luisterde goed naar de aanwijzingen en had veel lol voor de camera.” Julie hoopt dat mensen door haar dochtertje een beter beeld krijgen van het syndroom van Down. “Connie is geen downsyndroom, ze heeft het. Dat is het grootste misverstand dat we tegenkomen”, laat ze weten aan Swns.

meisje Down modellencontract 02
Connie-Rose werd 2 maanden te vroeg geboren en na 2 weken werd bij haar het downsyndroom vastgesteld. Haar 42-jarige moeder en haar 44-jarige vader Peter wisten dat hun baby een groter risico liep op de aangeboren afwijking. De ouders kozen er bewust voor om tijdens de zwangerschap geen test te laten doen. Ze kenden al verschillende kindjes met Down en zien geen verschil. “Voor ons maakt het niet uit: Connie is gewoon onze baby en ze heeft al onze liefde nodig”, aldus de trotse moeder.

meisje Down modellencontract 04

meisje Down modellencontract 03

Foto’s: Ross Parry