Top
  >  Lifestyle   >  10 steden in Europa die je gezien moet hebben
a


Ga je binnenkort een paar dagen weg en weet je nog niet waarheen? Vrouwblog selecteerde 10 steden in Europa die je absoluut 1 keer in je leven moet zien.

Europa telt zo veel mooie steden, waardoor het niet altijd makkelijk kiezen is waar de volgende vakantie naartoe moet gaan. Om het dit keer iets makkelijker te maken, zochten wij de 10 mooiste, leukste en gezelligste steden van Europa voor je uit

1. Winkelen in Milaan
We houden allemaal van winkelen, nietwaar? Milaan is met zijn prachtige winkelstraten en designerboetieks één van de beste Europese bestemmingen voor een shoptripje.

2. Kunst en strand in Barcelona
Of je nu zin hebt om over Las Ramblas te slenteren en te kijken naar straatartiesten, de schatten van Gaudi te bewonderen of om te genieten van een lekker cocktail aan het strand. In het kosmopolitische Barcelona is het allemaal mogelijk.

3. Sachertorte eten in Wenen
Voor de lekkerste Sachertorte moet je beslist naar Wenen. Maar naast heerlijk eten, kun je in Wenen ook prachtige gebouwen, monumentale pleinen en schitterende paleizen bezoeken.

4. Cultuur snuiven in Athene
Athene is één van de oudste steden ter wereld. Je vindt in deze stad prachtige oude schatten, zoals de Oude Agora en de Acropolis. Ook een wandeling door de straatjes van de oude wijk Plaka is een aanrader.

5. Varen in Venetië
Middenin een lagune voor de Noord-Italiaanse kust ligt de meest romantische stad van Europa, Venetië. Deze geweldige stad bestaat uit 117 eilanden, die door meer dan 400 bruggen met elkaar verbonden zijn. Naast slenteren door de nostalgische straatjes is een tocht per gondel door de kanalen een echte aanrader.

6. High tea-en in Londen
Londen is een ware wereldstad. Er is zo veel te bleven dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Zo kun je een bezoek brengen aan Buckingham Palace, wandelen langs de Theems, genieten van het uitzicht vanuit het London Eye of uitgebreid shoppen. Maar wat je echt niet moet vergeten, als je in Londen bent, is genieten van een heerlijke high tea.

7. Beleef het verleden en heden in Berlijn
In Berlijn beleef je als in geen enkele stad het verschil tussen het verleden en heden. Naast bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor & de Reichstag vind je in deze stad ook hippe clubs, goede restaurants en vele winkels. Kortom Berlijn is niet alleen historisch, maar ook hip.

8. Beleef de genoegens des levens in Parijs
Parijs heeft vele bijnamen. Zo wordt de stad ook weleens de stad van de mode, de stad van de gastronomie en de stad van de liefde genoemd. Parijs heeft eigenlijk alles!

9. Badderen in Boedapest
Boedapest wordt in tweeën delen, Boeda en Pest, verdeeld door de Donau. Boeda is authentiek, terwijl Pest druk en levendig is. In deze stad maak je kennis met één van de beste Europese keukens en kun je verschillende mooie gebouwen bezoeken. Daarnaast moet je beslist ook een bezoekje brengen aan 1 van de meer dan 50 kuurbaden, die Boedapest rijk is.

10. Torentjes kijken in Praag
Praag is één van de mooiste steden van Europa. Als je door de straten en over de pleinen van deze magische stad loopt, raak je betovert door de meer dan 500 torentjes die Praag telt. Maar naast authentieke cultuur vindt hier ook een modern uitgaansleven.