Top
  >  Lifestyle   >  10 vakantietrends voor 2010


Wat zijn de vakantietrends voor 2010? Naar welk land gaan we en voor wat voor soort vakantie kiezen we? Om dit te beantwoorden zette Vrouwblog de 10 vakantietrends van 2010 op een rijtje.

In de vakantietrends van 2010 is duidelijk te merken dat het financieel wat minder gaat. Hoewel we nog steeds op vakantie gaan, speelt geld een grotere rol dan in voorgaande jaren. De vakantieganger van 2010 wil meerwaarden ervaren tijdens de vakantie, maar dan natuurlijk wel gepaard met een scherpe prijs.

Goedkope en chique vakantiehuizen
In 2010 geven we de voorkeur aan goedkope, maar toch chique vakantiehuizen. Het voordeel van dit soort accommodaties is dat we de extra vakantiekosten makkelijk zelf in de hand kunnen houden.

Boutique B&Bs
In plaats van luxe en dure boutique hotels kiezen we dit jaar voor de goedkopere variant in de vorm van een Boutique B&Bs accommodatie.

Duurdere all-inclusives
Ook deze trend gaat gepaard met geld. Zelfs in het luxe segment speelt geld een grote rol, daarom zoekt de vakantieganger van 2010 naar extra service voor hetzelfde geld. Een goed oplossing zijn duurdere all-inclusives resorts bij dit soort vakanties word je immers niet opeens verrast door verborgen extra kosten.

Eco luxe
Het milieu wordt steeds belangrijker zo ook voor de vakantieganger. Daarom spelen steeds meer hotels hierop in door goed te letten op het milieu of zelf te kiezen voor het eco concept.

Combinatie van werk en privé
Dit jaar gaat de combinatie van werk en privé reizen toenemen. Na het verplichte zakentripje worden er een paar dagen extra geboekt om heerlijk te kunnen ontspannen. Helaas niet op de kosten van de baas.

Latijns avontuur
Latijns Amerika wordt dit jaar een populaire luxe bestemming. Het gebied bevat mooi plekken en luxe hotels waarvan een aantal een zeer goed all-exclusive concept voeren.

Treinvakanties
De trein wordt in 2010 een geliefd vakantievervoermiddel in Europa. Zo heb je bij de trein geen last van vervelende controles zoals op het vliegveld en reis je een stuk relaxter dan met de auto.

5 sterren backpacken
Luxueus backpacken wordt het helemaal in 2010. Dit type vakantie is perfect voor mensen die op zoek zijn naar avontuur, maar niet de luxe van 5 sterren accommodaties willen opgeven.

Oma chic
Vergeet het minimalisme, dit jaar draait het om ouderwetse gezelligheid. Denk aan aangename, kleine, knusse familiehotelletjes waar oma’s invloeden nog duidelijk merkbaar zijn.

Hippe kindvriendelijke hotels
In 2010 kiezen we niet voor hotels die kinderen slechts accepteren of de tegenhanger het kindvriendelijke hotel met honderden gillende kinderen. Nee, deze vakantie gaan we voor hippe hotels waar volwassen heerlijk kunnen ontspannen samen met hun kind.