Top
  >  Familie   >  In 100 dagen van prematuurtje naar gezonde baby

van prematuurtje naar gezonde baby
De veel te vroeg geboren Walker Pruett is het levende bewijs dat wonderen echt bestaan. Hij ging in 100 dagen van prematuurtje naar een gezonde baby. Van deze emotionele transformatie werd een mooie video gemaakt.

Op 25 april werd Walker geboren. Het jongetje had pas 26 weken in de buik van zijn moeder gezeten en woog bij zijn geboorte geen eens een halve kilo. Om in leven te blijven kreeg de baby allemaal slangetjes en pijpjes is zijn lichaampje. Zijn moeder mocht hem pas na 5 dagen voor het eerst vasthouden en elke dag was er onzekerheid of Walker het wel zou halen.

Tijdens deze strijd werd er dagelijks, voor 100 dagen lang, een foto van Walker gemaakt. Het mannetje werd gefotografeerd op zowel goede als slechte dagen. Gelukkig wist de kleine vechter te overleven. Hierna werden zijn foto’s gemonteerd tot een mooie time-lapse video.

De foto’s zijn gemaakt door Capturing Hopes Photography. Deze stichting werd in 1990 opgericht door Deneen Bryan nadat zijn eigen dochter overleed aan de gevolgen van vroeggeboorte. Toen hij en zijn vrouw dit meemaakten nam hij elke dag een foto van hun kindje. Later kwam het stel erachter dat deze foto’s hun hielpen bij het verwerken van het verlies. Daarom besloot Deneen om dit ook te gaan doen voor andere ouders.