Top
  >  Eten & Drinken   >  15 procent van de Amerikanen krijgt voedselhulp

15 procent Amerikanen voedselhulp
47,5 miljoen Amerikanen krijgen voedselhulp. Dat is ruim 15 procent van de totale bevolking in de Verenigde Staten.

Het beeld dat veel mensen hebben is dat de Verenigde Staten een heel rijk land is. Toch laten statistieken telkens zien dat het land veel overeenkomsten heeft met arme landen. Dit komt voornamelijk door de grote verschillen tussen arm en rijk. Het land met de meeste miljardairs is ook het land waar 15 procent van de bevolking afhankelijk is van voedselhulp voor armen, meldt The Wall Street Journal.

Vraag naar voedselhulp stijgt

In de maand april steeg het aantal mensen dat afhankelijk is van voedselhulp met 2,8 procent in verhouding met april 2012. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is dit wel 0,4 procent minder dan in maart 2013. In staat Mississippi is 22 procent van de mensen afhankelijk van voedselbonnen, dit is het hoogste percentage van het land. In de staat Wyoming is het aandeel met 7 procent van de bevolking het kleinst.

Ondanks dat de Verenigde Staten een economisch herstel beleeft, is dit niet terug te zien in de cijfers over voedselhulp. Op jaarbasis blijft het aantal mensen dat deze hulp nodig heeft, sinds het uitbreken van de crisis 5 jaar geleden, toenemen. Wel wordt deze toename nu kleiner.