Top
  >  Familie   >  15 redenen waarom je moeder je eerste vriendin voor het leven is

Waarom moeder eerste vriendin is
Vanaf het moment dat je geboren bent tot nu is er altijd één persoon geweest die al het mogelijke doet voor jouw geluk. Diegene is je moeder en zij is dan ook je eerste vriendin voor het leven.

Toen je baby was speelde ze met je, toen je naar school ging haalde ze je op en zelfs nu wil ze nog elk detail voor je leven weten. Alles wat haar moederhart wil is voor je zorgen en je beschermen, zonder dat ze daar zelf beter van wordt. Kortom, je moeder is dan ook om de volgende redenen je eerste en misschien wel je beste vriendin.

 1. Ze is echt geïnteresseerd in je leven

  Als kind zorgde ze ervoor dat je nooit zonder jas naar buiten ging en toen je studeerde zorgde ze ervoor dat je niet verhongerde. Zelfs nu je helemaal op eigen voeten staat, is ze er voor je. Je moeder denkt dan ook aan alle kleine en grote dingen die van invloed zijn op jouw leven.

 2. Ze laat je speciaal voelen

  Ze zit uren met je aan de telefoon om te horen wat je allemaal hebt gedaan en als je langskomt, maakt ze jouw lievelingseten. Ze vertelt je maar al te graag hoe snel je met alles was als klein kind. Daarnaast laat ze je ook weten wat voor mooi vrouw je bent en hoe goed je het allemaal doet.

 3. Ze neemt het altijd voor je op

  Je moeder waakt als een leeuw over je. Toen je jonger was liet ze de basisschooljuf weten dat jouw tekening niet vreemd, maar creatief was. Een hoewel je nu echt je eigen boontjes kunt doppen, doet ze dat soort dingen eigenlijk nog steeds.

 4. Ze deelt haar maaltijd met je

  Als jullie samen ergens gaan eten en je kunt niet kiezen, dan neemt je moeder dat gerecht waarover je twijfelde. Natuurlijk deelt ze dat met jou en als ze ziet hoe lekker jij het vindt zit ze opeens vol. Maar ook als er nog maar één koekje in het pak zit is, het altijd voor jou.

 5. Ze geeft meer om je uiterlijk dan jij

  Je moeder was de eerste persoon die je vertelde om niet die vreselijke tatoeage of piercing te nemen. Natuurlijk heb je niet altijd naar haar geluisterd, maar inmiddels heb je wel geleerd dat ze vaak gelijk heeft. Nu je het druk hebt met je werk en gezin ben je dan ook maar wat blij als zij even de was strijkt.

 6. Ze is er altijd als je iets doms hebt gedaan

  Door de jaren heel heb je genoeg domme dingen gedaan en je moeder was er altijd om de scherven op te ruimen. De eerste keer dat je te veel gedronken had, was ze degene die je van je kater afhielp. Als je ruzie hebt gehad met je partner biedt ze een luisterend oor en als je een fout maakt helpt ze je zoeken naar een oplossing.

 7. Ze luistert graag naar jouw opschepperij

  Je moeder is de enige persoon die echt graag over al jouw prestaties wil horen, zonder dat ze stiekem jaloers is. Zij juicht immers het hardst om jouw promotie en ze vindt jouw nieuwe ring werkelijk prachtig. Maar zelfs als het iets kleins is, zoals dat je de kledingkast van je kind hebt opgeruimd, wil ze het weten.

 8. Ze heeft het allemaal gezien

  Van je meest gênante momenten tot ziek in bed en hard huilend op de bank, je moeder heeft het allemaal gezien. Er is dat ook werkelijk geen glimpje van jezelf wat je voor haar hoeft te verstoppen. Want ze blijft hoe dan ook van je houden.

 9. Ze geeft je eerlijk advies

  Je moeder heeft enorm veel geduld en begrip voor vrijwel alles wat je doet. Toch vertelt ze je ook regelmatig waar het op staat. Soms komt het hard aan, maar aan haar eerlijke advies heb je wat en daarom ga je ook naar haar toe.

 10. Ze viert jouw verjaardag groter dan die van haar

  Ondanks dat jij degene bent die geboren is, zal zij nooit vergeten hoe je op de wereld bent gekomen. Jouw verjaardag is dan ook het beste moment in haar leven, waardoor ze het groter wil vieren dan die van zichzelf. Als kind kreeg je daarom die enorme taart en clown en nu trakteert ze je ook nog altijd op een bijzondere verrassing.

 11. Ze geeft je altijd het voordeel van de twijfel

  Als vroeger opeens alle snoepjes uit het zakje waren verdwenen en de suiker nog om je mond zat, gaf ze je al het voordeel van de twijfel. Dat doet ze nu nog. Als jij 3 paar nieuwe schoenen laat zien, vraagt ze dan ook niet of dat nodig was.

 12. Ze wil het slechte nieuws ook horen

  Een moeder is als een detective en wil dus ook het slechte nieuws weten. Ze komt er altijd achter als er iets mis is, ongeacht hoe vaak je zegt dat alles goed gaat. Zelfs als je tegen haar uitvalt, laat ze het er niet bij zitten. Ze wil je hoe dan ook helpen.

 13. Ze weet wat ze voor je moet kopen

  In jouw ogen was je moeder de eerste celebrity. Haar stijl heeft die van jou dan ook beïnvloedt en haar pumps waren het eerste paar hakken waarop je ooit stapjes hebt gezet. Nu is ze de enige vrouw in je leven die je precies koopt wat je wilt, variërend van een het perfecte babypakje tot het juiste wc-papier.

 14. Ze wil dat je slaagt

  Er is een reden dat ze altijd wilde dat je je huiswerk maakte. Ze wilde dat je een goede opleiding volgde en je droom om wat dan ook te worden kon waarmaken. Als puber vond je wellicht dat ze te veel zuurde, maar nu weet je dat ze alleen maar wilt dat je gelukkig bent.

 15. Je hebt de helft van haar genen geërfd

  Je moeder heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat je die geweldige vrouw bent geworden. Je hebt immers de helft van je genen van haar geërfd. Volgens onderzoekers kunnen we er dan ook niets aan doen dat we op onze moeder gaan lijken. Maar als je heel eerlijk bent, is dat misschien helemaal zo erg niet.

Bron: Elite Daily