Top
  >  Familie   >  Ruim 165.000 euro ingezameld voor achtergelaten baby met downsyndroom

Achtergelaten baby downsyndroom
De 6 maanden oude Gammy kwam ter wereld met de hulp van een Thaise draagmoeder. Toen zijn Australische ouders erachter kwamen dat hij het downsyndroom en een hartafwijking heeft, besloten ze om het mannetje achter te laten. Deze schokkende actie zorgde voor veel ophef waardoor er in korte tijd ruim 165.000 euro werd ingezameld voor de baby.

De 21-jarige Pattaramon Chanbua beviel in december van de tweeling van het Australische paar. Al tijdens de zwangerschap werd duidelijk dat het jongetje het downsyndroom heeft. Het koppel vroeg daarom aan de draagmoeder om hem te aborteren. Zij weigerde dit vanwege haar boeddhistisch geloof. Na de bevalling nam het koppel dan ook alleen het gezonde meisje mee naar huis en lieten Gammy achter in Bangkok.

Pattaramon, die zelf 2 kinderen heeft, nam de zorg van de baby op zich. De vrouw kreeg ongeveer 10.000 euro voor haar dienst en zegt draagmoeder te zijn geworden omdat ze in de schulden zat. Hierdoor kan ze ook de behandeling van de baby, die door zijn hartproblemen dringend medische hulp nodig heeft, niet betalen.

Inzamelingsactie voor Gammy

Nadat de Thaise media het verhaal van de kleine Gammy naar buiten bracht werd er een inzamelingsactie gestart. Via de website Hope for Gammy wordt geld opgehaald voor de baby. De teller staat inmiddels al op ruim 165.000 euro.

Niet alleen in Thailand, maar ook in Australië is er veel commotie ontstaan over de kwestie. In een aantal deelstaten in Australië is commercieel draagmoederschap toegestaan, de kans bestaat nu dat daar een geheel verbod op komt.

Foto via Hope for Gammy