Top
  >  Lifestyle   >  2-jarig jongetje krijgt maagverkleining

2 jarig jongetje krijgt maagverkleining
Dat kinderen steeds dikker worden is niets nieuws. Maar bij een jongetje uit Saoedi-Arabië is het wel heel erg uit de hand gelopen. De 2-jarige heeft daarom een maagverkleining gehad.

Een 2 jaar oud jongetje, met morbide obesitas, is de jongste persoon ter wereld die een maagverkleining heeft ondergaan. Het mannetje woog volgens News.com al 33 kilo en had een BMI van 41. Daarnaast kampte hij ook met slaapapneu en misvormde benen.

Na verschillende mislukte dieetpogingen zaten de ouders van de peuter uit Saoedi-Arabië met hun handen in het haar. Want het jongetje viel niet af van het diëten, maar kwam juist aan. Artsen besloten dan ook om hem een maagverkleining te geven, maar met een BMI van 41 was het wel een risicovolle operatie.

2 jarig maagverkleining

Gelukkig verliep alles zonder problemen, waardoor het jongetje binnen 2 maanden 15 procent van zijn lichaamgewicht verloor. Inmiddels is het alweer 3 jaar gelden dat het kind een maagverkleining onderging. Hij weegt nu geen 33 kilo meer, maar 24 kilo en heeft een BMI van 24.

Foto via Australian Doctor Web