Top
  >  Eten & Drinken   >  3 typische voorbeelden van reacties na een mannenavond

Je kent het misschien wel. Je man heeft een leuke mannenavond gehad en jij bent gezellig naar vriendinnen geweest. Wanneer je weer thuis komt zie overal troep liggen. Je denkt bij jezelf laat maar, dit ruimt hij vast morgen wel op. De volgende dag ben je vroeg wakker en ligt je man nog heerlijk te slapen. Je loopt naar beneden en was even alle rotzooi vergeten en je schrikt je dus kapot. Wanneer je man dan eindelijk beneden komt is het tijd om op te ruimen. Ten minste dit zou je denken, maar hij gaat eerst nog even uitgebreid ontbijten. Wanneer het dan tijd is om op te ruimen en schoon te maken, zul je dan ook deze uitspraken al vast eens gezegd hebben:

“Overal liggen lege bierflesjes”

Op tafel, op het aanrecht en zelfs in de tuin. Overal liggen lege bierflesjes. Je denkt dan ook bij jezelf; hoe moeilijk is het om je lege bierflesje direct weer terug te doen is het krat. Het krat van de bierflesjes stond immers toch midden in de kamer. Vervolgens ben je weer een hele tijd bezig met de bierflesjes van allerlei plekken te verzamelen en weer in de kratten te doen. Hetzelfde geldt voor de lege glazen en andere flessen. Ook deze staan overal en nergens en zullen niet snel op het aanrecht worden gezet, laat staan in de vaatwasser. 

“Op de BBQ liggen nog aangebrande hamburgers”

De mannen zouden gaan BBQen en dan hebben ze zeker gedaan. Toch hebben ze het niet helemaal afgemaakt en liggen er nog een aantal verbrande hamburgers op de BBQ. Alles is helemaal zwart en vastgeplakt. Hoe krijg je dit er ooit nog af? Gelukkig zijn er genoeg schoonmaakmiddelen die specifiek voor het schoonmaken van je BBQ zijn. Met deze schoonmaakmiddelen kan je man dus gemakkelijk de BBQ schoonmaken. Dit geldt overigens ook voor de airfryer die aan het einde van de avond nog even is aangezet en daarna nooit meer naar om is gekeken. Ook de airfryer schoonmaken is erg gemakkelijk met schoonmaakmiddelen speciaal voor de airfryer. Omdat het zo gemakkelijk gaat, gebeurt het schoonmaken voortaan hopelijk op de avond zelf en niet ‘the day after’.

“De hele vloer plakt”

Op jouw mooie vloer is niet erg goed gelet tijdens de mannenavond. Het is dan ook zeker niet fijn om ‘s ochtends op blote voeten naar beneden te gaan. Er kunnen dan ook nog wel eens wat drankjes zijn omgevallen en dit is vervolgens niet helemaal goed schoongemaakt. Iedereen loopt er daarna weer lekker overheen, waardoor jouw hele vloer plakt. Ook dit is niet moeilijk schoon te maken, maar het is toch wel erg vervelend.

Heb je ook wel eens een van deze uitspraken tegen je man, zoon of vriend moeten zeggen? Of heb je juist een andere uitspraak die je regelmatig moet benoemen na een typische mannenavond? Laat het dan hieronder weten in de comments!