Top
  >  Mode & Beauty   >  4-jarig meisje laat haar knippen voor kinderen met kanker

4 jarig meisje haar knippen kinderen kanker
Evie-Leigh Austin hield ervan om met haar lange haren prinses Rapunzel te spelen. Maar toen het 4-jarig meisje erachter kwam dat kinderen door kanker hun haar verliezen, wilde ze haar lokken knippen om er een pruik van te maken.

Toen bij de opa van Evie-Leigh terminale longkanker werd vastgesteld legde Sarah-May aan haar dochter uit dat de ziekte haaruitval kan veroorzaken. Ze vertelde ook dat er jongens en meisjes zijn die geen haar meer hebben en geen geld hebben voor een pruik. Het 4-jarig meisje was hierdoor overstuur. Ze stond erop dat haar haren werden geknipt en dat er een pruik van gemaakt werd zodat een arm meisje zich ook als een prinses kon voelen.

Haar moeder wilde eerst niet dat haar dochter haar prachtige haren liet afknippen, maar omdat het voor het goede doel was gaf ze uiteindelijk toestemming. Evie-Leigh doneerde haar 35,50 centimeter lange lokken, die gemengd werden met ander haar om pruiken te maken. Daarnaast zamelde het meisje ook nog eens 1.100 pond in om voor 3 kinderen met kanker een pruik te kopen.